Ce salariu are Horia Georgescu de la ANI
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ani
ani

Președintele Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, a declarat, miercuri, pentru gândul.info, că are un salariu lunar de 8.000 de lei, adăugând că toate datele pe care le-a prezentat în declarația de avere sunt adevărate.

"Am un salariu de 8.000 de lei pe lună. Iar maşina despre care au apărut informaţii în presă este a părinţilor mei, pe o firmă care nu are datorii la stat şi nici contracte cu statul. Din cauza unor probleme private de familie, eu am făcut un credit şi am luat nişte bani împrumut de la nişte persoane apropiate mie din mediul privat pentru a cumpăra nişte bunuri de la părinţii mei. Toate acestea se pot verifica în declaraţia mea de avere, unde există o rubrică în care se pot vedea avantajele cu titlu uzual de la părinţi. Eu pot demonstra oricând că ceea ce am declarat în dosarul de avere este real," explică șeful ANI.

El susține că a ales să fie bugetar nu pentru bani, ci doar din dorința unei schimbări. "Am venit la stat pentru că am dorit să fac altceva deşi am o situaţie financiară bună. Cred că venirea mea în sistemul public este un avantaj, nu un dezavantaj," spune Horia Georgescu.

Președintele ANI a ținut să lămurească și drumul pe care l-a urmat pentru a ajunge în fruntea Agenției. "Eu am ajuns la ANI printr-un concurs, iar numirea formală a fost făcută de către Senatul României prin vot," a precizat Horia Georgescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel