Data publicării:
Ce salarii sunt în Germania. Cât câștigă un frizer
Te-ai decis să mergi în Germania pentru a munci ca frizer? Iată ce salariu te aşteaptă.
Mersul la coafor sau la frizer face parte din viaţa de zi cu zi pentru mulţi oameni. Dar te-ai întrebat vreodată cât câştigă de fapt un frizer în fiecare lună? Unde se află acest câştig faţă de media generală a salariilor?
Cât câştigă un frizer în Germania
Un angajat cu normă întreagă din Germania câştigă în medie 4.105 euro pe lună. Acesta este salariul mediu brut determinat de Oficiul Federal de Statistică (StBA) pentru anul 2022. Cu o diplomă de licenţă, salariul mediu creşte la 4.551 de euro, scrie Rador, citând ziarulromanesc.de. Cu o diplomă de master, chiar şi 6.188 de euro pe lună
Dar cât câştigă frizerii? 1.778 de euro brut pe lună. Salariul este cu mult sub media naţională. O asistentă de geriatrie câştigă 3.559 de euro - de două ori mai mult, scrie hna.de.
O privire în fruntea clasamentului salarial arată, apoi, că diferenţele salariale dintre meseria de frizer/coafor şi alte profesii sunt izbitor de mari. Piloţii câştigă de aproape cinci ori mai mult decât un frizer pe lună. Aici se presupune o medie de 8.739 de euro. Excepţii: în calitate de coafor, dacă ai şi vedete printre clienţi, atunci, desigur, ar putea exista un bacşiş uriaş.
Indiferent de venitul lunar, profesia de frizer rămâne populară. Institutul Federal de Formare Profesională, care enumeră 321 de ocupaţii, în funcţie de numărul de contracte de formare încheiate în 2022, o indică pe locul 22. Anul trecut, 6.675 de persoane au decis să facă acest training. Proporţia bărbaţilor a fost de 30,8%, iar cea a femeilor de 69,1%
Comparativ cu 2021, cu aproximativ şapte procente mai puţini stagiari au decis să devină frizeri.
Citește și:
Cele mai bănoase meserii. ChatGPT, cinci opțiuni care îți pot aduce bani frumoși
"Cele mai bănoase meserii variază în funcție de regiune, industrie și nivel de experiență. Cu toate acestea, există câteva domenii care în general oferă salarii mari și oportunități financiare semnificative. Acestea includ:
1. Medicina
Specializările în domeniul medicinei precum chirurgie, cardiologie sau neurologie pot oferi venituri ridicate datorită complexității și cererii mari pentru aceste servicii.
2. Tehnologia informației (IT)
În industria IT, poziții precum inginer software, arhitect de date sau specialist în securitate cibernetică pot aduce salarii mari, datorită cererii crescute de talente în acest domeniu.
3. Avocatura
Avocații cu experiență în domenii precum dreptul afacerilor, dreptul imobiliar sau dreptul financiar pot obține venituri substanțiale." Citește mai departe>>
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News