Ce salarii iau românii. Datele oficiale de la INS. Iată salariul MEDIU din România
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ce salarii iau românii. Datele oficiale de la INS. Iată salariul MEDIU din România / Foto: Dcnews
Ce salarii iau românii. Datele oficiale de la INS. Iată salariul MEDIU din România / Foto: Dcnews
Vezi în articol care este salariu mediu în România, potrivit INS.

Numărul salariaţilor din Capitală a ajuns, la finele februarie 2022, la 1.059.528 persoane, comparativ cu 1.036.206 persoane în perioada similară din 2021, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică, transmite Agerpres.

Câştigul salarial mediu brut, era la finele lunii februarie 2022, de 7.951 lei (7.074 lei în februarie 2021), iar cel net de 4.868 lei (4.313 în februarie 2021).

Pe de altă parte, la finele celei de-a doua luni din 2022, în Bucureşti erau înregistraţi 13.805 şomeri, în scădere cu 1.201 persoane comparativ cu perioada similară din 2021. Rata şomajului se situa la 1,1% (1,2% în februarie 2021).

Adrian Vasilescu, BNR: Vine o vreme cu dobânzi mai scumpe, cu bani mai puțini și mai scumpi

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a vorbit acum câteva zile despre evoluția dolarului, dar și despre creditele la bănci și euro. 

Adrian Vasilescu a apreciat, cu privire la creșterea ROBOR: ”Există o sensibilitate pentru cei care au împrumuturi luate de la bănci. Există o altă parte a populației, cea mai mare, care are în băncile românești conturi. Din banii adunați prin depozite de la populație sunt date creditele. E important să ne uităm și la cei care au strâns cureaua și au adunat economisiri în depozite, sunt mai mari decât este cererea de credite în România, care este mică.

Este firesc să crească în continuare Robor, pentru că cresc dobânzile. De aici înainte, în toată lumea, vine o vreme cu dobânzi mai scumpe, cu bani mai puțini și mai scumpi.”

Despre trecerea de la ROBOR la IRCC, spune că nu se poate pentru creditele de dinainte de 2019: ”E o variantă introdusă prin ordonanță de urgență. La această oră, rata dobânzii se calculează cu ROBOR plus marja băncii, pentru creditele date înainte de noiembrie 2019. Aceste credite merg în continuare așa cum au mers și până în 2019. În 2019 s-a introdus IRCC. Ca orice act de drept civil, s-a introdus din acel moment înainte și nu înapoi. Pe creditele acordate din 2019, calculul se face cu IRCC.” Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel