Nucşoara (Myristica fragrans) are o aromă fină şi un gust dulce-iute, ca urmare a amestecului de uleiuri esenţiale care aduc a portocală, lămâie şi camfor, scrie frunza-verde.ro. În Orient, nucşoară se adăuga în cafea şi ceai iar grecii o combină şi cu scorţişoară. Italienii o adaugă şi în sucul de roşii, evidenţiind latura picantă a condimentului.
Nucşoara are proprietatea de a creşte temperatura corpului, astfel că este ideală în stările gripale, este un eficient stimulent nervos şi are efecte analgezice.
Pentru o aromă intensă, poţi adăuga în cafea şi puţin cardamon, care are neutralizează substanţele toxice din cafea (2-3 boabe la o ceaşcă sau un vârf de linguriţă dacă e deja măcinat).
Vezi și: Cel mai bun amestec pentru cafea. Aromă excepțională, după ce îl pui în ceașcă
Cum faci OMLETĂ PUFOASĂ și CREMOASĂ. Ingredientul SECRET pe care trebuie să-l adaugi
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol