Ce să nu faci când intri în derapaj cu mașina și pleacă de spate. Titi Aur a spus care e cel mai mare risc / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Freepik
Freepik
Titi Aur a vorbit despre momentul în care mașina intră în derapaj.

În cadrul emisiunii „De Ce Conducem“, la DC News, Titi Aur a comentat imaginile cu o mașină care a intrat în derapaj și s-a răsturnat în apropierea orașului Galați.

Ulterior, expertul în conducere defensivă a spus ce trebuie să facă șoferii atunci când mașina derapează și există riscul să se răstoarne.

„În cazul de față e vorba de o lipsă de pregătire a șoferului în ceea ce privește controlul mașinii în derapaj. Mașina respectivă a plecat în virajul de stânga și a plecat foarte ușor spatele către dreapta, a intrat într-un ușor derapaj.

Șoferul a tras de volan dreapta - ceea ce este corect - dar mai mult decât trebuie“, a spus Titi Aur despre cazul prezentat în emisiunea „De Ce Conducem“.

Ce să faci dacă intri în derapaj cu mașina

„Atunci când îți pleacă spatele mașinii către dreapta, tu trebuie să virezi către dreapta - lucru pe care l-a făcut și respectivul șofer - dar trebuie să virezi doar atât cât să păstrezi roțile pe direcția de mers.

De asemenea, nu trebuie frânat. Dacă frânezi, mașina are tendința să derapeze și mai mult. Acel șofer a frânat, i-a plecat mașina foarte puțin de spate, a tras foarte repede de volan, dar a tras mai mult decât trebuie și mașina i-a plecat în partea cealaltă.

Cel mai mare risc e când îți pleacă mașina către stânga și tu tragi și pleci pe contrasens și intri în mașinile din față.

Oricât de multă teorie s-ar face, cel care ascultă va înțelege, dar nu va reacționa corect până nu se urcă în mașini speciale și testează. Acest șofer nu a știut ce să facă în prima fază. I-a plecat puțin mașina, a tras mai mult decât trebuie și a plecat în partea cealaltă și s-a dus în șanț“, a conchis Titi Aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel