Data actualizării:
Data publicării:

Ce să mănânci pentru a avea un ten frumos și curat. Lista alimentelor

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Tu știi ce să mănânci pentru a avea un ten frumos, sănătos și curat? Există câteva alimente care ajută foarte mult.

O dietă variată şi echilibrată cu suficiente vitamine, minerale şi acizi graşi utili ajută la menţinerea pielii sănătoase şi frumoase, scrie Rador, citând .dariknews.bg. Trei categorii de produse nu trebuie să lipsească din alimentaţie pentru un ten frumos.

Produsele lactate - Laptele bătut, chefirul, iaurtul sunt bogate în bacterii benefice care îmbunătăţesc digestia. Când intestinele sunt într-o stare sănătoasă, numărul de erupţii cutanate şi iritaţii ale pielii scade.

Fructele de mare - Peştele, creveţii, scoicile, calamarul conţin acizi graşi omega-3 şi omega-6 care luptă împotriva inflamaţiei şi, de asemenea, hidratează şi hrănesc pielea din interior spre exterior.

Legumele - Morcovii, dovleacul, ardeii sunt surse bune de antioxidanţi care luptă împotriva radicalilor liberi şi încetinesc procesul de îmbătrânire. În plus, aceste produse îmbunătăţesc culoarea pielii.

Vezi și: De ce ni se spune că nu sunt bune carnea, ouăle și lactatele. Nutriționistul Wasim Nazer: Acesta este scopul! Trebuie să consumăm de toate 

Cinci alimente care te ajută să rămâi tânăr. Cei care le consumă "nu îmbătrânesc"

1. Cacaoa şi ciocolata neagră reduc inflamaţiile, reduc probabilitatea apariţiei patologiilor cardiovasculare şi a unor tipuri de boli oncologice, îmbunătăţesc memoria.

2. Migdalele conţin flavonoide antioxidante care protejează celulele de deteriorare, prelungesc tinereţea şi reduc daunele cauzate de fumat. Studiile la femei arată că un consum a două porţii de migdale (aproximativ 15 grame fiecare) pe zi poate ajuta la netezirea ridurilor şi la reducerea pigmentării pielii, potrivit The Health Site, scrie Rador, citând actualno.com. 

3. Pătrunjelul permite rinichilor să reţină calciul şi reduce probabilitatea apariţiei pietrelor la rinichi. Uleiul plantei ameliorează umflarea şi protejează împotriva bacteriilor şi ciupercilor patogene.

4. Lămâia este benefică în cazul unor anemii, în cazul unui deficit de fier, deoarece ajută la absorbţia fierului. Coaja de lămâie reduce probabilitatea de cancer de piele.

5. Afinele vă protejează corpul de radicalii liberi, reduc riscul de depresie, îmbunătăţesc memoria la bătrâneţe şi întăresc oasele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel