Data publicării:

Ce să adaugi, la final, în salata de vinete pentru un plus de savoare

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Vinetele coapte sunt gustarea ideală, mai ales pe timp de vară. Combinate cu ulei de măsline, usturoi și chiar ierburi aromatice, sunt întotdeauna apreciate la orice masă din zi. Cu toate acestea, există un ingredient secret pe care poți să-l adaugi la final pentru a potenţa și mai mult savoarea vinetelor. 

Pentru o notă în plus de savoare, gospodinele sunt sfătuite să experimenteze cu mai multe ingrediente care, surprinzător, pot fi adăugate în clasica salată de vinete.

Nuca prăjită și tocată face minuni! Da, aţi auzit bine. Puteţi pune în salata de vinete coapte nuci prăjite şi pisate, caju sau, pentru cei mai îndrăzneţi, chiar fistic măcinat. Orice fel de nucă va face textura crocantă și va da o aromă ușor prăjită care se potrivește perfect cu gustul plăcut al vinetelor coapte. Dacă preferaţi nucile pecan sau migdalele, puteţi să le adăugaţi în locul nucilor normale. 

Cum faci combinaţia de senzaţie

Încinge, mai întâi, o tigaie antiaderentă pe foc mediu și adaugă nucile. Prăjește-le timp de câteva minute, amestecând constant, până când devin ușor rumenite și eliberează o aromă aparte. Grijă, însă, să nu le arzi!

După ce nucile s-au răcit, aşează-le pe o suprafață plană și toacă-le mărunt, în funcție de preferințe.

După ce ai amestecat vinetele coapte cu celelalte ingrediente ca uleiul de măsline şi usturoiul (dacă preferi salata aşa!), adaugă nucile prăjite peste salată. Amestecă ușor pentru a distribui uniform nucile în întreaga salată. Va căpăta un gust de zile mari!

Salată de vinete cu iaurt şi usturoi, reţeta turcească

Ai nevoie de:

1 kg vinete proaspete (din care rămân cca. 500 g pulpă de vinete coaptă)

125 g iaurt grecesc cu 10% grăsime

2-3 căței de usturoisare

1 lingură ulei de măsline

Pentru servire: ardei copți, pâine proaspătă sau lipii

După ce se pun vinetele tocate într-un bol se adaugă iaurtul grecesc, 1 lingură de ulei de măsline și usturoiul zdrobit. Tot acum se pune şi o parte din sare. Se amestecă totul timp de 1 minut cu mixerul. Salata devine cremoasă iar prin amestecare rapidă se va deschide la culoare. La această salată nu este nevoie de lămâie deoarece iaurtul este acrișor. La sfârşit, puteţi adăuga nucile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel