Ce nu știai despre somn. Curiozități care te vor pune pe gânduri
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
somn
somn

Medicii și psihologii demonstrează încă o dată că somnul este un tărâm care ascunde o sumedenie de secrete chiar și în prezent.

O spune expertul britanic Jim Horne care dezvăluie câteva lucruri cel puțin interesante despre această stare de repaus, scrie “The Week”.

Femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbații. Ele trebuie să doarmă cu 20 de minute în plus din cauza stresului mai mare cu care se confruntă.

Oamenii care dorm puțin își micșorează creierul. Insomnia are un efect neurologic îngrijorător. În cadrul unui studiu, cercetătorii au spus că pacienții care sufereau de insomnie cronică aveau mai puțină materie cenușie în cortexul orbitofrontal stâng comparativ cu cei care dormeau suficient.

Persoanele care au somnul greu “dispun” de niște modele pe creier. Este vorba despre o activitate bruscă produsă de talamus care, aparent, blochează semnalele neurologice activate de zgomot. Cu cât ai mai multe „modele“ pe creier, cu atât mai mult eşti predispus să ai un somn adânc și să faci parte din categoria pe care poți “să tai lemne pe ei”.

Oamenii care se joacă pe calculator pot să-și controleze visele. Aceștia sunt protejați de coșmaruri și traume mintale. Psihologii spun că persoanele despre care vorbim tind să aibă vise lucide pe care au impresia că le pot controla.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel