Ce nu spune nimeni despre Macarena Erikăi Isac. Lipsește un personaj cheie / video
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Erika Isac l-a luat la ochi pe Mirel din Turnu Măgurele, dar nu zice nimic de Maricica de la Cucuieții din Deal, un personaj cheie.

Piesa Erikăi Isac este numărul 1 în trending pe YouTube. Este o mega performanță după ce topul a fost dominat, ani la rând, de Dani Mocanu și versurile lui „Dintr-o buruiană nu faci orhidee / Și dintr-o lătură, nu faci o femeie” sau „Cine te băga în seamă până la mine /  Eu te-am creat așa, am investit în tine”.

Cine a ascultat piesa „Macarena” știe deja cine este Mirel din Turnu Măgurele. Cine nu, poate să afle dând play la melodie.

Dar Erika Isac arată cu degetul doar spre Mirel din Turnu Măgurele. Eu aș arăta cu degetul și spre Maricica de la Cucuieții din Deal, mama lui Mirel.

La nivel european, România e printre țările cu cele mai multe cazuri de violență domestică împotriva femeilor.

Iar Maricica a îndurat ani de-a rândul bătăile soțului. Și l-a crescut pe Mirel într-un mediu toxic, ajungând astăzi să fie un misogin obosit. 

Câte femei nu au suportat bătăile soților și au tăcut, și au îndurat și au plâns, dar nu au avut puterea să-și lase anima###... adică „bărbatul”? De ce? Pentru că toată viața s-au ocupat de „bărbat”, l-au spălat, l-au călcat, i-au făcut mâncare și nu au mai avut timp de ele. Dacă ar rămâne singure s-ar simți inutile, chiar dacă este doar o impresie pe care le-a creat-o tot Mirel. Multe femeie s-au preocupat mai mult de ciorba bărbatului, de câtă sare să aibă, decât de ele. Și nu este vina lor, așa au învățat și ele de la mamele lor.

Dar generația Erikăi Isac vine tare din urmă și arată că se poate și altfel. Nu trebuie să fii feministă ca să-ți placă piesa Macarena. Însă trebuie să fii deșteaptă și să nu mai lași capul jos în fața nimănui. 

După piesa Macarena poate ar trebui să înțelegi că un bărbat - dacă nu are vreun handicap grav la mâini - își poate găti și singur. Iar dacă totuși nu își poate găti singur, există Glovo. 

Mi-a zis un tip, acum câțiva ani, că s-a însurat cu femeia „lui” - o duduie care îl iubea ca proasta, el mai deloc, pentru că știe să facă mâncare și are grijă de el și el având o anumită boală (nu vreo boală terminală sau ceva) se teme că nu-l mai ia nimeni. Și își bate joc de ea și astăzi. Ea îl iubește, el e fiert pe mâncarea ei. I-a turnat și un copil. Ea îi bagă la spălat chiloții plini de rahat, în timp ce el vorbește pe chat cu alte Maricici. Ce viață frumoasă! În pozele de pe Facebook sunt familia perfectă, în apartamentul lor sunt niște triști obosiți care mănâncă tocană. 

După piesa Macarena, nicio femeie nu ar mai trebui să se lase călcată în picioare de niciun Mirel. O femeie ar trebui să fie independentă. Să aibă un salariu cât de cât bun și dacă nu-i mai convine de Mirel, să plece. Să nu stea cu Mirel doar pentru un „acoperiș deasupra capului” și pentru „fericirea copilului” deoarece copilul crește și devine și el un Mirel obosit la rândul lui.

O femeie care toată viața nu s-a preocupat decât să facă tocană pentru Mirel și care a acceptat să îi pună ăla farfuria în cap pentru că ciorba nu e suficient de sărată, ar trebui să dea play la piesa Macarena. 

În încheiere, citez din mine dintr-un text mai vechi, dar atât de actual:

Nicio femeie nu ar trebui să se umilească în fața bărbaților. Dar atâta timp cât noi încă trăim în epoca în care femeile, când se căsătoresc, iau numele soților, nu cred că e cazul să avem așteptări prea mari. Chiar. De ce nu ne oripilăm că o femeie, după ce se mărită, trebuie să ia numele bărbatului? Care e faza? De ce trebuie să devină proprietatea lui Mirel? Desigur, nu e obligatoriu ca o femeie să ia numele bărbatului, dar femeia acceptă multe rahaturi. De ce n-ar merge încă unul? Renunță la tot de dragul lui Mirel pe care l-a ales să fie tatăl copiilor ei și care, de cele mai multe ori, ajunge să o bată până îi sar ochii. Dar ce contează? Măcar pe stradă, când ies, dau bine. Vânătăile se ascund ușor. Pe stradă sunt doamna și domnul. În casă sunt doar cu „ba pe-a mă-tii” în gură.

Dragi femei, până mamele își vor educa băieții să devină bărbați, reparați ceva la voi. Învățați și munciți astfel încât să nu depindeți de toți tâmpiții.

Dragi femei, începeți de la nume. Nu mai renunțați la numele voastre! De ce trebuie să vă cheme după bărbat în secolul XXI? Nu mai acceptați să fiți proprietățile bărbaților, nu mai acceptați să vă răstoarne masa în cap că nu ați pus voi suficientă sare în ciorbă. La divorț, oricum vă cere numele înapoi. 

Și nu mai acceptați să le faceți mâncare. Că nu mai sunteți sclave. Dar știu că nici să-i lăsați să moară de foame nu e prea creștinește. Încercați să le instalați aplicația Glovo. Mai departe, cum știu să vă bată, poate se descurcă să și tasteze să le vină ciorba acasă. Sau trimiteți-i la mamele lor. Pentru ciorbă.

În acest text nu dăm vina pe femei, vrem doar să le deschidem ochii, să înțeleagă cât de puternice sunt și fără Mirel. Că degeaba strigăm ajutor dacă suntem abuzate, că polițiștii (vezi cazul Marian Godină) sunt ocupați să ne tragă de codițe și să ne certe că ieșim cu bărbați nepotriviți.

Acest text este o opinie.

VEZI ȘI: Erika Isac și Macarena. Tupeu marca Marian Godină! A picat de cinci ori la Academia de Poliție, va avea pensie specială de tânăr și ne ceartă că ieșim cu bărbații în oraș fără să le cerem CV-ul - https://www.dcnews.ro/erika-isac-si-macarena-tupeu-marca-marian-godina-a-picat-de-cinci-ori-la-academia-de-politie-va-avea-pensie-speciala-de-tanar-si-ne-cearta-ca-iesim-cu-barbatii-in-oras-fara-sa-le-cerem-cv-ul_949613.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel