Data actualizării:
Data publicării:

Ce nu ai voie să mănânci, dacă alăptezi. Lista completă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Sanatate
WhatsApp

Pe perioada în care alăptezi, există o listă de alimente pe care ar trebui să le eviți. Iată la ce să renunți.

Iată lista cu alimentele pe care nu ai voie să consumi, dacă alăptezi:

- Peștii ce pot conține mult mercur

Sunt anumite specii ce conțin mai mult mercur decât altele și sunt periculoase pentru bebelu, scrie qbebe.ro. De exemplu, pești oceanici precum macroul, rechinul, peștele-sabie trebuie evitați complet în perioada alăptării. Macroul este bogat in mercur si nu trebuie consumat pe parcursul alaptarii

- Alimente ce conțin cafeină

Dacă vei consuma cantități mari, cafeina va ajunge în lapte, iar bebelușul poate deveni agitat sau va avea tulburări digestive (precum colici sau apariția refluxului gastro-esofagian).

- Menta

Ceaiul de mentă sau alte alimente ce conțin mentă, consumate în cantități reduse, nu vor face rău. Dacă vei  consuma cantități mai mari de mentă, trebuie să știi că aceasta are proprietăți de inhibare a lactației. În plus, va schimba gustul laptelui.

- Salvia

Un ceai de salvie sau o bomboană cu aromă de salvie nu vor afecta laptele matern. Însă dacă vei adăuga frunze de salvie în salate sau în umpluturi pentru fripturi și le vei consuma în mod constant, este necesar să știi că lactația va fi afectată.

- Carnea sau lactatele prea grase

Pesticidele sau alte substanțe periculoase pe care ar trebui să le consumi cât mai puțin se adăpostesc, în general, în lactatele și în carnea grasă.  Încearcă să optezi pentru carne și lactate cât mai naturale.


- Alimentele foarte procesate

Vor ajunge și în laptele pe care i-l vei da bebelușului tău. Fii atentă și verifică etichetele produselor achiziționate, astfel încât acestea să aibă cât mai puține substanțe nocive. Evită, pe cât posibil, alimentele tip fast-food.

- Diverșii înlocuitori ai zahărului

Zaharina și alți îndulcitori artificiali schimbă calitatea laptelui matern și îi pot fi dăunătoare bebelușului. Poți folosi, în schimb, dar în cantități reduse, îndulcitori precum „Stevia" sau „Agave".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel