Ce fotografie a publicat Alina Gorghiu după evenimentul DCNews
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Alina Gorghiu a participat la Conferinţa "PRESA DIN ROMÂNIA ÎN ERA DIGITALĂ", organizată de DC MEDIA GROUP.

„Mică șușoteală cu Sorin Câmpeanu la o dezbatere despre presa din România în era digitală”, a scris Alina Gorghiu pe contul de Instagram, unde a și publicat o fotografie de la dezbaterea organizată de DC MEDIA GROUP.

„Iată de ce am abordat cu interes dezbaterea de astăzi, axată și pe controversata Directivă UE Copyright, adoptată în primăvara anului 2019, în timpul președinției românești a Consiliului, și care trebuie implementată până în 2021, în caz contrar riscând proceduri de infringement. Poate vă amintiți și de faptul că ministrul Culturii de la acea vreme, dl Breaz, fără a simți nevoia să se consulte cu presa online din țară și fără a gândi repercusiunile economice, politice și sociale unui asemenea document, a rezolvat dosarul în grabă. O grabă deloc inteligentă, având în vedere că măsura a fost contestată și încă mai este din cauza relațiilor dificile care se așteaptă sub regimul său între furnizorii de informație și platformele de online.

Nu este niciun secret că noile suporturi tehnologice au ridicat probleme pentru presă – de la respectarea drepturilor de proprietate intelectuală la riscul de proliferare a fake news – urilor. Dar eu cred că se pot găsi căi de a le soluționa pe toate cu echilibru și în avantajul democrației. Și cred și sper că și România se va înscrie în acest trend. Dialogul sigur va duce la găsirea căilor în acest sens și de aceea orice demers care pune împreună toate entitățile partenere trebuie susținut și privit cu cea mai mare deschidere", a mai transmis Alina Gorghiu.

 
 
 
View this post on Instagram

Mică șușoteală cu Sorin Câmpeanu la o dezbatere despre presa din România în era digitală #dezbatere #eradigitala #lamunca

A post shared by Alina Gorghiu (@alinagorghiu) onJan 21, 2020 at 1:33am PST

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel