Data actualizării:
Data publicării:

Ce flori se dăruiesc de 1 martie

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol ce flori se oferă de 1 martie.

De obicei, tradițional în România, în ziua de 1 martie se oferă mărțișoare realizate din fire împletite în culori roșu și alb. Cu toate acestea, mulți optează și pentru flori. Iată care sunt florile pe care să le dăruiești celor dragi de 1 martie pentru a vesti prima zi de primăvară:

1. Ghiocei: Este poate cel mai emblematic simbol al primăverii și al sărbătoririi zilei de 1 martie în România. Ghiocelul este asociat cu începutul primăverii și speranța, fiind considerat un semn al regenerării și al începuturilor noi.

2. Zambile: Aceste flori delicate și parfumate sunt adesea asociate cu primăvara și cu frumusețea naturală. Ele vor aduce miros de primăvară în ziua de 1 martie celor cărora le dăruiești.

3. Freziile: Sunt flori parfumate, frumoase și disponibile într-o varietate de culori gingașe. Ele sunt adesea asociate cu bucuria, înnoirea și primăvara.

4. Narcisele: Sunt flori luminoase și strălucitoare, care pot aduce un sentiment de prospețime și vitalitate în ziua de 1 martie. Ele sunt, de asemenea, considerate a fi simboluri ale speranței și a unui nou început.

5. Lalele: Lalelele sunt considerate a fi flori elegante și rafinate. Datorită faptului că lalelele înfloresc primăvara și sunt unele dintre primele flori care apar după iarnă, ele sunt adesea asociate cu reînnoirea și regenerarea naturii. În multe culturi, lalelele sunt asociate și cu dragostea și romantismul, scrie Chat GPT. 

Desigur, poți dărui orice tip de flori de 1 martie, și trandafiri, crizanteme sau hortensii, dar totuși mai indicat ar fi să oferi flori parfumate care simbolizează primăvara.

Superstiții de 1 martie

În ceea ce privește superstițiile, află că există diverse credințe și tradiții legate de această sărbătoare și de darurile asociate cu ea. Se spune că mărțișorul purtat în această zi poate aduce protecție împotriva energiilor negative și a ghinionului.

Totodată, se crede că a primi flori în ziua de 1 martie poate aduce noroc și fericire în anul care urmează. În unele zone, există obiceiul ca mărțișorul să fie aruncat peste acoperișul casei pentru a aduce noroc și prosperitate familiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel