Ce este pudra de dovleac și cum îți poate influența sănătatea
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Dovleacul este un aliment popular în întreaga lume, folosit în aperitive, feluri principale, garnituri, supe, salate și deserturi. Măcinarea semințelor de dovleac crude sau prăjite creează pulbere de semințe de dovleac. Pulberea făcută din semințe de dovleac prăjite poate avea beneficii mai mari pentru sănătate, deoarece expunerea la căldură îi crește antioxidanții. Semințele de dovleac crude pot să nu aibă aceeași aromă sau ușurință de digestie

Dovleacul este un aliment popular în întreaga lume, folosit în aperitive, feluri principale, garnituri, supe, salate și deserturi. Măcinarea semințelor de dovleac crude sau prăjite creează pulbere de semințe de dovleac. Pulberea făcută din semințe de dovleac prăjite poate avea beneficii mai mari pentru sănătate, deoarece expunerea la căldură îi crește antioxidanții. Semințele de dovleac crude pot să nu aibă aceeași aromă sau ușurință de digestie, conform healthline.com.

Pudra de seminte de dovleac este o sursa excelenta de proteine ​​vegetale, mai ales pentru cei care evita proteinele animale sau au alergii la proteinele lactate precum zerul.


Pudră de proteine ​​de dovleac vs pulbere de semințe de dovleac


Pudra pură de semințe de dovleac ar trebui să aibă un singur ingredient: semințele de dovleac.

Aveți grijă să nu confundați pudra proteică cu aromă de dovleac cu pudra din semințe de dovleac, deoarece sunt produse complet diferite. Pudra proteică cu aromă de dovleac poate proveni din diferite surse de proteine, cum ar fi zerul sau cazeina, cu aromă de dovleac adăugată.

Nutriție 


28 de grame de pudră de semințe de dovleac conțin:

Calorii: 80
Proteine: 18 grame
Grăsime: 0 grame
Carbohidrați: 1 gram
Zahăr: 0 grame
Colesterol: 0 grame
Fibre: 4 grame
Calciu: 33 miligrame (2% din valoarea zilnică)
Fier: 6 miligrame (35% din DV)
Potasiu: 462 miligrame (10% din DV)
Zinc: 7 miligrame (45% din DV)
Magneziu: 319 miligrame (80% din DV)

După cum puteți vedea, pudra de semințe de dovleac este plină de proteine ​​și este o sursă bună de fibre, fier, magneziu și potasiu.

Beneficiile pentru sănătate ale pudrei de semințe de dovleac


O sursă de proteine ​​vegetale de înaltă calitate


Puteți obține 18 grame de proteine ​​​​pe bază de plante din 28 de grame de pudră de semințe de dovleac.

Proteina este formată din aminoacizi. Există nouă aminoacizi esențiali pe care corpul uman nu îi poate produce singur. Din acest motiv, este esențial să consumați alimente proteice de înaltă calitate care conțin aminoacizi esențiali. Semințele de dovleac le conțin pe toate cele nouă.

Poate ajuta la un somn mai bun


Tulburările de somn sunt frecvente și există unele dovezi că tulburările de somn pot fi legate de deficiența de fier.


Consumul de alimente bogate în fier poate ajuta la menținerea unor niveluri sănătoase de fier și la prevenirea deficienței.

Vitamina C este cunoscută pentru că ajută la creșterea absorbției fierului în organism atunci când cei doi nutrienți sunt ingerați împreună. Pentru a vă îmbunătăți absorbția fierului din pudra de semințe de dovleac, poate fi util să amestecați pudra cu un aliment bogat în vitamina C, cum ar fi sosul de mere sau un smoothie cu citrice.


Plin de antioxidanți care pot ajuta la prevenirea bolilor


Pulberea de semințe de dovleac are potențial de combatere a bolilor și de îmbunătățire a sistemului imunitar, datorită bogăției sale de compuși bioactivi și antioxidanți.

Acizii fenolici, flavonoidele, taninurile și tocoferolii (vitamina E) sunt antioxidanți naturali și componente bioactive care se găsesc în semințele de dovleac.

Antioxidanții joacă un rol important în a ajuta organismul să funcționeze cât mai bine. 


Antioxidanții ajută la apărarea organismului prin menținerea nivelurilor sănătoase de ROS. Un dezechilibru de antioxidanți și ROS duce la stres oxidativ, care crește riscul de inflamație, deteriorare a țesuturilor și boli.

Poate promova sănătatea inimii


28 de grame de pudră de semințe de dovleac oferă 4 grame de fibre alimentare - un nutrient important pentru sănătatea inimii.

Poate ajuta la combaterea căderii parului


Pudra de semințe de dovleac poate influența creșterea părului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel