Ce este "insecta care mănâncă carne". Un bărbat riscă să își piardă piciorul după ce a fost mușcat de aceasta
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ce este "insecta care mănâncă carne". Un bărbat riscă să își piardă piciorul după ce a fost mușcat de aceasta / Foto: Piaxabay, de HansMartinPaul
Ce este "insecta care mănâncă carne". Un bărbat riscă să își piardă piciorul după ce a fost mușcat de aceasta / Foto: Piaxabay, de HansMartinPaul
Află în articol ce este "insecta care mănâncă carne". Un bărbat riscă să își piardă piciorul după ce a fost mușcat de aceasta.

Un britanic riscă să își piardă piciorul după ce a fost mușcat de o insectă foarte periculoasă. "Insecta care mâncă carne" l-a ciupit, producându-i o infecție gravă care poate duce la amputarea piciorului, scrie The Sun.

Alan Stephenson, în vârstă de 73 de ani, se afla într-un "spital îngrozitor" din Thailanda și așteaptă cu disperare să afle dacă medicii îi vor amputa membrul infectat, spune fiul său îngrijorat Kristian. El a suferit o reacție ciudată la mușcătura de scorpion, iar o infecție i-a "mâncat" piciorul de la degete până la genunchi, menționează sursa citată.

Familia sa încearcă acum să strângă 18.000 de lire sterline pentru un zbor umanitar care să-l aducă în marea britanie din Thailanda, sperând astfel că medicii britanici ar putea să-i salveze piciorul. Până acum oamenii au donat aproximativ 7.400 de lire sterline.

Alan Stephenson se afla într-o expediție de câteva luni în Thailanda. După ce fost mușcat de scorpion starea sa s-a agravat și a fost internat într-un spital. Fiul său a venit de urgență pentru a-i fi alături. Cei doi au deplâns condițiile spitalului din Thailanda despre care spun că este bântuit de gândaci.

Planta pe care dacă o atingi te face să te sinucizi. Nu ai vrea să calci accidental pe ea

Un alt britanic cultivă "cea mai periculoasă plantă din lume" în casa lui. Daniel Emlyn-Jones, în vârstă de 49 de ani, din Oxford, insistă că ar cultiva foarte sigur planta gympie-gympie, în ciuda faptului că se știe că înțepătura ei îi face pe oameni să se sinucidă, scrie Lad Bible.

Planta este cultivată în cușcă cu un semn de "pericol" pe ea și are un avertisment suplimentar care spune: "Contactul pielii cu frunzele sau tulpinile, chiar și ușor, va duce la dureri agonizante. În caz de usturime, nu frecați. Aplicați acid clorhidric 3% timp de 30 de minute, urmat de îndepărtarea părului cu benzi de ceară".

Acum, a apărut un videoclip pe YouTube care explică exact ce se va întâmpla dacă cineva este suficient de nebun încât să atingă planta și să riște să aibă acea înțepătură care se simte ca și cum ai fi "ars cu acid fierbinte și electrocutat în același timp".

Gympie-gympie, cunoscut și sub denumirea de "planta sinucigașă", este acoperită de ceea ce arată ca niște fire de păr mici, dar sunt de fapt ace, iar atunci când sunt atinse, se sparg, eliberând toxine. Acestea funcționează ca niște seringi care activează receptorii durerii din organism, făcând ca cel care atinge planta să aibă dureri groaznice.

După cum a dezvăluit The Backyard Scientist, care a atins de bunăvoie o mică parte a plantei, atingerea unui gympie-gympie se simte inițial ca și cum ai fi înțepat de o albină. YouTuber-ul a continuat să dezvăluie că a experimentat o albire a zonei și o încordare a pielii în jurul rănii. Cu toate acestea, deși toate acestea au fost neplăcute în sine, simptomele s-au înrăutățit când în locul înțepăturii au apărut vezicule. 

În timp ce YouTuber-ul a încercat o serie de metode pentru a calma durerea, din păcate, niciuna nu a funcționat și a rămas cu această suferință o zi întreagă. Înțepătura i-a provocat o creștere foarte mare a temperaturii. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel