Ce este FICO Score de la Biroul de Credit
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
FICO Score de la Biroul de Credit este un numar format din 3 cifre (300-850), rezultat in urma procesului statistic care prelucreaza informatiile referitoare la creditele inregistrate in Sistemul Biroului de Credit despre o persoana vizata (un solicitant sau un detinator de credit).

FICO Score de la Biroul de Credit este furnizat Participantilor ca parte a Raportului de Credit. Cand li se solicita acordarea unui credit, unii participanti pot folosi FICO Score de la Biroul de Credit pentru a evalua capacitatea de rambursare a creditului. Participantii care il folosesc informeaza persoanele vizate in acest sens.

Fiecare Participant care utilizeaza FICO Score de la Biroul de Credit stabileste, in functie de normele proprii de creditare, o limita valorica minima a FICO Score de la Biroul de Credit in vederea acordarii creditului. Persoana vizata are posibilitatea de a solicita Participantului, la momentul comunicarii deciziei de creditare, o copie a Raportului de Credit cu FICO Score de la Biroul de Credit, care a fost utilizat de acesta in analiza cererii de credit. Acest Raport de Credit va contine pana la 4 motive care au determinat scaderea Scorului respectiv, fata de valoarea maxima, transmite birouldecredit.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel