Ce este "căpușa singuratică", specia renumită pentru agresivitatea ei. "Știu să urmărească activ mișcările și să sară asupra victimelor lor"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Află în articol mai multe detalii despre "căpușa singuratică".

InfoCons a explicat ce este "căpușa singuratică", o specie extrem de agresivă, renumită pentru capacitatea de a transmite diverse boli. Se pare că spre deosebire de alte specii de căpușe care așteaptă pasiv să găsească o gazdă, "căpușele singuratice" urmăresc activ mișcările și sar apoi asupra victimelor lor, inclusiv oameni și animale domestice.

"Căpușele singuratice, cunoscute științific sub numele de Amblyomma americanum, sunt o specie de căpușe găsite în principal în America de Nord. Ele sunt renumite pentru agresivitatea lor și pentru capacitatea de a transmite diverse boli, fapt ce le face un subiect de preocupare pentru cei care petrec timp în zonele în care aceste insecte sunt prezente.


Descrierea și comportamentul căpușelor singuratice

Căpușele singuratice sunt relativ mici, având dimensiuni cuprinse între 3 și 5 milimetri în lungime în stadiul de larvă, ajungând până la 8-9 milimetri în stadiul adult. Ele se disting prin coloritul lor brun-roșcat și prin prezența unui singur punct alb pe spate, ceea ce le conferă și numele comun de "căpușe cu punct singuratic".

Aceste căpușe sunt cunoscute pentru comportamentul lor agresiv. Spre deosebire de alte specii de căpușe care așteaptă pasiv să găsească un gazdă, căpușele singuratice sunt cunoscute să urmărească activ mișcările și să sară asupra victimelor lor, inclusiv oameni și animale domestice. Ele sunt adesea găsite în zone cu iarbă înaltă, păduri și zone umede.


Riscul pentru sănătate


Unul dintre cele mai mari motive de îngrijorare în ceea ce privește căpușele singuratice este capacitatea lor de a transmite boli periculoase. Aceste căpușe sunt vectori pentru diverse patogeni, inclusiv bacterii, virusuri și paraziți.

Una dintre cele mai cunoscute boli transmise de căpușele singuratice este boala Lyme, cauzată de bacteriile din genul Borrelia", precizează InfoCons într-o postare pe pagina de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel