Ce efecte are Facebook-ul asupra creierului uman
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sursă:www.telegraph.co.uk
Sursă:www.telegraph.co.uk
Dependenţa de Facebook are efecte negative  asupra creierului  uman. La această concluzie au ajuns cercetătorii norvegieni în urma unui studiu realizat pe zeci de tineri.

În funcţie de răspunsurile date de aceştia, specialiştii au stabilit că dependenţa faţă de tehnologie are aceleaşi efecte asupra creierului uman precum dependenţa faţă de substanţele halucinogene sau faţă de jocurile de noroc, informează B1TV.

Oamenii de ştiinţă norvegieni au realizat un studiu, în cadrul căruia au testat 20 de tineri, pentru a afla care este atitudinea lor faţă de platforma de socializare Facebook. 

Subiecţii au fost rugaţi să răspundă la întrebări legate de problemele de sănătate asociate cu dependenţa faţă de astfel de site-uri. Printre acestea: anxietatea, violenţa sau frica. Studenţilor le-au fost prezentate mai multe imagini, pe care trebuiau să le asocieze cu anumite stări, prin apăsarea unui buton. În tot acest timp, cercetătorii au monitorizat activitatea cerebrală a subiecţilor. 

[citeste si]

Studenţii care au apăsat butonul în momentul în care au văzut imagini asociate cu site-ul Facebook au fost aceia care au obţinut rezultate foarte mari în cadrul testelor de dependenţă faţă de faţă de platforma de socializare.

 Prin urmare, specialiştii au concluzionat că "dependenţa faţă de tehnologie are aceleaşi efecteasupra creierului uman ca şi dependenţa faţă de substanţele halucinogene sau faţă de pariuri". 

Potrivit specialiștilor, imaginile asociate cu reţeaua Facebook activează acele zonele de la nivelul creierului responsabile de comportamentul compulsiv al oamenilor.

Cercetatorii susţin că acest proces are loc, în mod similar, la persoanele dependente de droguri. 

Ca urmare a acestui experiment, cercetătorii din cadrul Universităţii din Bergen au elaborat "Scala de Dependenţă faţă de Facebook". 

Printre întrebările înscrise în acest sistem de repere se numără: "Folosiţi Facebook-ul pentru a uita de problemele personale?" sau "Deveniţi irascibili în momentul în care nu vi se permite accesul la acest site?". Cei care răspund la cel puţin patru din cele şase întrebări sunt consideraţi ca fiind dependenți de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel