Data publicării:

Ce cuvânt a evitat să folosească Băsescu în discursul de la revenire

Autor: DCNews Team | Categorie: Politica
WhatsApp
REUNIUNEA ANUALA A DIPLOMATIEI ROMANE - 2012
REUNIUNEA ANUALA A DIPLOMATIEI ROMANE - 2012

Traian Băsescu a avut un discurs tranşant în faţa ambasadorilor, consideră analistul politic Daniel Barbu. Discursul susţinut de Traian Băsescu este acelaşi discus pe care l-ar fi ţinut şi Nicolae Ceauşescu dacă reuşea să revină la putere după momentul decembrie 1989, a mai explicat Daniel Barbu.

Analistul remarcă că în discrusul său Traian Băsescu s-a ferit să folosească cuvântul "cetăţeni". ”După o perioadă de tăcere, Traian Băsescu a ieșit astăzi la rampă și a reluat lina sa veche. Asta ar fi făcut și dictatorul Nicolae Ceaușescu, în 1989, dacă nu ar fi fost înlăturat de la putere. Băsescu ne-a spus pe șleau că Procuratura și Securitatea sunt alături de el, restul nu contează. Din păcate, ne-am întors în urmă cu mai bine de douăzeci de ani. Deoarece nu este un om prea inteligent, Traian Băsescu ne-a spus-o astăzi în față. De observat e că nu a rostit nici o clipă cuvântul ”cetățeni”, comentează Daniel Barbu.

O altă remarcă în urma discursului a fot nota personală în care Traian Băsescu a înţeles să pună problemele în faţ ambasadorilor. În mai multe rânduri Traian Băsescu a explicat problemele prin sintagma "eu doresc" sau "interesul meu este", au mai remarcat analiştii politici.

Evitarea folosirii cuvântului "cetăţeni" ar putea fi o strategie a lui Traian Băsescu. Parapsihologul Aliodor Manolea povestea că după suspendarea din 2007 a observat că Traian Băsescu privea cetăţenii care pe o masă amorfă. “Aici a fost marea problemă. Ceea ce am găsit sau, mai bine spus, ce nu am găsit acolo, în interiorul omului Băsescu. În afară de iubirea de sine, n-am găsit iubirea pentru aproapele său, iubirea de oameni. Şi am fost uimiţi. Cel care nu iubeşte poporul l-a condus pe acesta şi voia să îl conducă în continuare. Atunci am avut un moment în care am vrut să ne retragem. Mai ales că nu aveam nicio obligaţie de nici un fel care să ne condiţioneze colaborarea. Totuşi, de regulă, atunci când începem ceva, mergem până la capăt, folosind toate capacităţile şi toată priceperea noastră pentru atingerea scopului pe care ni l-am propus. Nu vă puteţi închipui cât de greu a fost să îl determinăm să spună „vă iubesc”. Atunci am aplicat  stratagema ca, sub impulsul temerilor sale generate de pierderea puterii pe care o exercita ca preşedinte, să accepte, să fie de acord în interior că starea lui de bine este condiţionată de mulţimile cărora li se adresează. Că depinde de ei să îşi recapete privilegiile. În aceste condiţii, a început să privească oamenii cu alţi ochi, să îi vadă şi altfel decât ca o masă amorfă. Rezultatul s-a văzut la vot. Bineînţeles că, odată revenit la putere, a acţionat aşa cum era obişnuit, a uitat repede tot ce a acumulat în bine”, a spus Aliodor Manolea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel