Data publicării:

Ce boli ascund amețelile. Cum să vindeci cât mai rapid această tulburare

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Tot mai multe persoane se întreabă ce boli ascund amețelile. Amețeala reprezintă o rotație iluzorie a mediului în jurul pacientului sau pacientului față de obiecte. Fiecare persoană a experimentat acest simptom în viața sa. Este posibil să fi experimentat-o ​​în copilărie după câteva ture în plus pe plimbare, sau în avion, sau după prea multe vacanțe cu prietenii.

Dar dacă amețelile apar fără motiv, nu pentru prima dată, împiedicându-vă să vă faceți lucrurile obișnuite, ar trebui să încercați să găsiți cauza acestei tulburări.  Pacienții cu „amețeli” numesc o varietate de senzații, însă doar un neurolog poate determina natura atacurilor, cauzele lor cu metodele necesare de examinare și tratare a amețelii în timpul unei consultații. Simptomele amețelii pot fi vertij în sine sau pot fi însoțite de tulburări suplimentare. Adevărata amețeală, sau vertij, este iluzia mișcării corpului sau a obiectelor din jurul său. Acest lucru se întâmplă, de exemplu, dacă rotiți rapid capul. Cu toate acestea, dacă vertijul apare fără un motiv aparent, acesta poate fi un simptom al unei boli. Adesea combinat cu simptome de tulburări psihovegetative, precum greaţă, vărsături, albire la față, transpiraţie și anxietate.

Cum se resimte vertijul. La ce medic să apelezi pentru un diagnostic

În ciuda sentimentului de frică care însoțește aproape orice atac de vertij, nu este o afecțiune care pune viața în pericol în sine, dar bolile care provoacă această afecțiune sunt periculoase. Prin urmare, este foarte important să se stabilească în timp util și corect cauzele și diagnosticul bolii care a provocat vertijul.

Ce simptome de amețeală sunt cauza bolii? Dacă simțiți o mișcare neplăcută a corpului, rotație, atunci aceasta este deja o patologie cu care trebuie să vă luptați. De asemenea, este considerat senzație de amețeală dacă simțiți că există un sentiment de creștere, cădere, ai o senzație de legănat, atunci când o persoană încetează să navigheze în spațiu sau își pierde echilibrul.

Dacă amețelile apar frecvent, este necesar să consultați un neurolog vestibulolog. La urma urmei, în spatele plângerilor pacientului se pot ascunde condiții complet diferite, iar starea de rău obișnuită poate ascunde cele mai grave boli.

Ce boli ascund amețelile. Cât de periculos este acest simptom și când trebuie să apelezi la un medic

Mulți oameni cred că amețelile nu sunt periculoase. În unele cazuri, chiar nu trebuie să vă faceți griji. De exemplu, capul se învârte adesea din cauza unei suprasolicitări, stând la computer într-o singură poziție. Se întâmplă adesea la persoanele în vârstă, conform diverselor surse, dintre pacienții de peste 60 de ani, unul din patru se plânge de amețeli. Motivele se află în schimbările legate de vârstă ale vaselor. Chiar și pacienții cu gripă sau răceală se pot simți amețiți, această complicație apare dacă virușii infectează aparatul vestibular.

Dar amețelile obișnuite, mai ales dacă apar frecvent, sunt însoțite de alte simptome, precum congestia urechii, pierderea auzului, slăbiciune, greață și multe probleme grave pot fi ascunse. Diverse motive pot duce la o astfel de dezvoltare a evenimentelor. Printre cele mai periculoase sunt tumoarea, trauma, infecția, boli inflamatorii, leziuni vasculare ale analizorului vestibular, cu hipertensiune arterială, ateroscleroză. De asemenea, boala Meniere și bubele în cap pot fi însoțite de amețeli, accident vascular cerebral, precum și modificările sale degenerative, legate de vârstă,  inclusiv la persoanele foarte tinere.

De cele mai multe ori, pacienții nu cunosc ce boli ascund amețelile, de asemenea, acești cred că vertijul nu este vindecabil. Oamenii îndură ani de zile, crezând că este inutil să mergi la medic. De fapt, după identificarea cauzei amețelii, se folosesc medicamente, precum untură de bursuc sub formă de capsule, care afectează aparatul vestibular, ameliorează simptomele debilitante însoțitoare, de exemplu, greață și vărsături, anxietate și panică, și pot fi eficiente chiar și în cele mai severe cazuri, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel