Ce au în comun politica și... filmul. Mirel Palada: Lumea vrea să audă păcăleala aia. Apreciază chestia asta
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Mirel Palada a explicat ce au în comun politica și filmul, după părerea sa.

"Vin alegerile!" este un laitmotiv al postărilor și comentariilor sale pe rețelele de socializare, ilustrat de fiecare dată cu o imagine din filme celebre, clasice. Sociologul a explicat ce au în comun cele două: politica și filmul.

"Și în zona mass-media, în care suntem amândoi, în zona politică, în care suntem amândoi, în zona de film, unde nu suntem, dar ne place filmul la nebunie, în zona de ideologie, de predică religioasă, ai nevoie de niște priceperi asemănătoare. Să fii retoric, eventual să fii "fățarnic”, să interpretezi un rol, să fii expresiv, să comunici ceva care este important pentru toată lumea, chiar dacă tu "ești păcălicios” - ești actor, dar păcălești lumea de o manieră necesară. Pentru că lumea vrea să audă păcăleala aia.

Când îl vezi pe Richard Burton în Noaptea iguanei, în rolul acela genial, sau când îl vezi pe Peter O’Toole sau pe Brad Pitt în Ahile, aia e o făcătură, e o păcăleală. Dar tu, când te uiți la chestia aia, te identifici cu el. Ai nevoie de povestea aia. De asta îmi plac la nebunie filmele, de asta găsesc asemănare între aceste zone diverse. (...)

Paul Newman în Hombre - Newman nu este Hombre, el pe persoană fizică e un om diferit, dar rolul acela este genial. Și, atunci, instinctiv, undeva la nivelul acela de creier reptilian, premodern, îți dai seama de legătura dintre film, adevărul păcălicios spus de film și adevărul păcălicios spus de politică. Sunt chestii care sunt mai expresive decât simpla poză. De asta îmi place. Oamenii apreciază chestia asta", a spus Mirel Palada, în cadrul podcastului "Avangarda", cu Ionuț Vulpescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel