Ce așteaptă judecătorii CSM și judecătorii lui Patriciu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

A anunțat arestări, s-au făcut arestări în vămi. L-a amenințat pe un funcționar cu rang înalt, a început urmărirea penală a domnului chestor. Bun, te așteptai ca procurorii care au fost numiți de Monica Macovei să-și apere șeful. Procurorii te pot hărțui, dar dacă Justiția e independentă, până la urmă îți afli dreptatea.

Două decizii recente, luate una după alta, îmi par prea mult pentru a fi simple coincidențe. Mai degrabă, ridică suspiciunea că judecătorii așteaptă un semnal politic care să le arate ”calea de urmat”.

CSM a amânat de două ori discutarea cererii doamnei Mona Pivniceru. O demisie, act unilateral, se înregistrează și cu asta basta. Cât de ridicol ar fi ca judecătorii CSM să nu aprobe demisia, deși doamna Pivniceru nu va mai veni la serviciu, ever? Îi aduc ei salariu de acasă? Miza pare a fi, de fapt, numirea ei în postul de ministru al Justiției și respectiv schimbarea Codruței Kovesi și a lui Daniel Morar, al cărui mandat a expirat. Amânarea poate permite CSM să vadă ce decizie ia CCR. Dacă Băsescu e trimis pe mare, miza dispare de la sine.

Amânări se înregistrează și în dosarul Dinu Patriciu. Procesul a fost încheiat pe 18 iulie, pronunțarea fiind așteptată după referendum, pe 2 august. Evident, o primă amânare era de așteptat, ca în atâtea cazuri complexe. În 2 august, referendumul nu era tranșat. Întâmplător, a venit o amânare. Nici astăzi, 20 august, nu există certitudini la CCR. Din nou avem o amânare.

Desigur, Patriciu nu mai este un actor politic. Dar trustul său de presă s-a remarcat prin susținerea fermă a lui Traian Băsescu. Dacă  Sorin Ovidiu Vântu a fost demascat drept un dușman al poporului, Băsescu a găsit câteva cuvinte de apreciere pentru mogulul cel bun.

Coincidențele amintite ar trebui să dea de gândit și europenilor și americanilor care „apără valori” și se tem pentru independența Justiției de la noi. Dacă aceste valori nu sunt doar cele comerciale, respectiv profitul din vânzarea de F16 și din forajele de la Bârlad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel