Ce ar putea dezvălui lacul subglaciar Vostok?
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
vostok
vostok

După aproape trei decenii de foraj, cercetătorii ruși au reușit să străpungă stratul de gheață din Antarctica pentru a descoperi secretele lacului subglaciar Vostok, a declarat o sursă din mediile științifice ruse, informează Ria Novosti.

"Ieri, oamenii noştri de ştiinţă au oprit operațiunile de foraj la adâncimea de 3,768 de metri, după ce au ajuns la suprafața lacului subglaciar", a spus sursa.

Satisfacția cercetătorilor este mare, întrucât ei speră să descopere forme de viață necunoscute, dinainte erei glaciară, lacul fiind izolat de suprafața continentului timp de mai multe milioane de ani.

Însă, secretele lacului Vostok sunt așteptate cu interes și datorită unei teorii potrivit căreia naziștii ar fi construit, la începutul anilor 1930, o bază secretă. În 1943, se pare că amiralul Karl Grand Donitz ar fi declarat că flota navală a Germaniei ar fi construit o fortăreață pentru Adolf Hitler la celălalt capăt al lumii, în Antarctica.

De asemenea, potrivit arhivelor navale germane, la puțin timp după ce Germania a capitulat în fața Aliaților, în aprilie 1945, un submarin german U-530 a plecat spre Polul Sud din portul Kiel, pentru a amenaja o cavernă în gheață unde ar fi depozitat mai multe documente secrete ale Germaniei naziste și ale lui Adolf Hitler.

Totodată, există zvonuri potrivit cărora un alt submarin U0977 a transportat la aceeași bază rămășițe din trupurile lui Adolf Hitler și al Evei Braun, în vederea unei viitoare clonări, după care s-a predat autorităților din portul argentinian de-Mar del Plata.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel