Ce alimente trebuie să eviți, dacă vrei să slăbești. Cori Grămescu: Să ne ferim!
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, a explicat ce alimente ar trebui să mâncăm și ce să evităm dacă vrem să slăbim.

"Să ne ferim de aceste preparate"

"Nu e suficient doar să mâncăm ingrediente care, fiecare luate în parte, sunt sănătoase, ci trebuie să fim atenți și la modul cum sunt gătite respectivele alimente. Atunci când ne dorim să pierdem câteva kilograme, trebuie să alegem alimente care sunt cât mai simplu pregătite și cât mai ușor de tranșat ingredientele. Cu alte cuvinte, să ne ferim de preparate care conțin tot felul de sosuri sau ingrediente pe care nu le vedem cu ușurință.

Apoi, e important să nu bem caloriile. Smoothie-urile, ciorbele și sucurile sunt greu de estimat caloric și deseori le trecem cu vederea. Nu în ultimul rând, să fim atenți la cantitatea de ulei adăugată la gătire și la modul în care preparăm alimentele. Ar trebui să prioritizăm gătirea prin înăbușire sau la cuptor ori airfryer, la temperaturi moderate. Uneori alegem anumite preparate care par a fi cele mai bune opțiuni pentru a ajunge la greutatea dorită, însă de cele mai multe ori acestea nu fac altceva decât să ne aducă kilograme în plus", a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Vezi și: Cum scapi de grăsimea de pe abdomen. Remediu natural: Se consumă înainte de masă

"Alege să slăbești sănătos"

"Trăim cu ideea că mâncarea de dietă nu este gustoasă, puțină și se bazează pe strictețe și reguli absurde. Renunțați la perfecțiune și încercați să faceți lucrurile cât mai bine pentru voi, în ritmul pe care îl puteți susține! Fie că vrem să arătăm mai bine, fie că vrem să fim mai sănătoși și mai atenți la alimentația noastră, cel mai simplu mod de a reuși să adoptăm un stil de viață sănătos este să facem trecerea treptat și să nu excludem definitiv alimente/ingrediente din alimentația noastră, ci pur și simplu să fim mai moderați în ceea ce privește cantitatea și frecvența cu care consumăm alimentele mai puțin nutritive. În plus, nu poți avea un stil de viață haotic și dezorganizat, iar peste noapte să faci lucrurile perfect, nici nu trebuie! Alege să slăbești sănătos în timp ce te bucuri de alimentele care îți plac!", a mai scris nutriționistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel