Data publicării:

Ce a spus Traian Băsescu despre Ghețea și Comitetul Director

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Arhiva
WhatsApp
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Invitat la emisiunea “Sub semnul întrebării”, Traian Băsescu a vorbit și despre președintele CEC, Radu Ghețea, dar și despre "aprobarea" Comitetului Director de la CEC în cazul cumpărării terenului de la Călărași.

“Nu s-a făcut trafic de influență. Am vorbit cu dl. Chițoiu, nu cu Ghețea, la 40 de zile după ce se acordase creditul. L-am rugat să nu-l schimbe pe Ghețea pentru că este președinte al ABR și un bancher recunoscut prin valoare. Eu cu omul ăsta și cu Banca Națională am pregătit celebrul acord de la Viena în care s-a convenit cu toate băncile care operează în România, în perioadă de criză, 2009, 2010, 2011, să nu repatrieze bani de pe piața românească. (…) E o minciună că m-a sunat Ghețea. (Aveți o relație de comunicare cu Ghețea?) Tot timpul am avut, de opt ani (…) Atenție, că nu-l schimbați cu unul de-al vostru, cu unul provenit din apropierea nașului Rușanu sau finului Chițoiu”, a spus Traian Băsescu la B1 TV.

Șeful statului a mai zis că ar vrea să mai cumpere și alte terenuri până la 500 de hectare.

“Cu Ghețea am vorbit la 40 de zile după ce am luat creditul. Ăăăă… cu Ghețea, cu Chițoiu. Știi ce coincidență s-ar putea să fie? Se pare că după ce… de la Victoria dosarul a fost trimis la CEC-ul central, și aici e de dat o explicație, mi se pare că în perioada aceea Ghețea nici n-a fost în țară. Pentru că este o minciună că s-a aprobat în Comitetul de… în Consiliul de Administrație. (Turcescu: În comitetul de direcție). Nu! Nici măcar acolo. Au trei trepte. Spre exemplu de la sucursala Victoria, care e cea mai mare sucursală a lor, putea să ia un credit până la 2,5 milioane de RON. Iar Ioana avea nevoie de 4,6. Și atunci s-a dus la CEC-ul central, a fost trimis dosarul acolo și Comitetul de Credit s-a aprobat 4,6 milioane credit. Comitetul de Credit având competență să dea între 1,5 și 10 milioane de RON credit. Asta este regula băncii. Nu s-a ajuns la Consiliul de Administrație. Creditul a fost acordat de Comitetul de credit care are competență mai mare decât Victoria. Și acolo nu sunt politicieni, sunt tehnicieni”, a mai punctat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel