Data publicării:
Ce a publicat scriitoarea ”agresată” pentru mască la metrou. Mintea cosmică, pe același raft cu Liiceanu
Elena Petreșteanu, scriitoare, se plânge pe Facebook că a fost terorizată de un cetățean prea zelos, care i-a cerut să poarte mască în metrou. Și, pentru că nu a vrut, omul ar fi apăsat butonul de alarmă, reclamând-o conductorului, jandarmilor etc. Dar cine este Elena Petreșteanu? Ce scrie ea?
Best seller pare a fi Cosmoza, prima carte de autor prezentată de librăriile online. În caz că nu știați nici ce este cosmoza, aflați din scurta prezentare de pe emag.ro: ”Teoria propusa a izvodit din nevoia de intelegere a fiziologiei cosmozei, fenomenul cosmic prin care cele ce intra in contact se inter-amprenteaza. Osmoza cosmica exprima, in cel mai larg sens, imbinarea lumescului cu divinul”.
Saga cosmozei continuă în a doua carte despre această teorie, Ratio sophia.
”Teoria propusa a izvodit din nevoia de intelegere a fiziologiei cosmozei, fenomenul cosmic prin care cele ce intra in contact se inter-amprenteaza. Pe masura ce un fel de teorie a totului prinde consistenta, ca picurata din Cerul intelectual, devine o tot mai mare provocare intelectuala argumentarea ideii ca Universul se destainuie mintilor omenesti cuibarite in el precum o Minte cosmica isi creste puii”.
Mai potrivită ar fi, deci, pentru mințile cosmice, o teorie a cuibarului, sau a cloștii universale, dar cine suntem noi să opunem cosmozei? Mai ales când emag îți recomandă, în aceeași pagină, ”Nebunia de a gândi cu mintea ta”, de Gabriel Liiceanu, la 33,99 lei. Practic, Cosmoza e la ofertă: nici 28 de lei, un exemplar broșat.
Ce facem cu călătorul care i-a cerut mască?
Cât despre agresivul care i-a cerut Elenei Petreșteanu mască în metrou, cum ar putea fi el ”pedepsit” pentru fapta sa? Poate ar trebui pus să citească Sacra femina, de aceeași autoare, la 28 de lei. ”Sacra femina pătrunde adânc în taina feminității – până în clipa primei clipiri a ochilor lumii – lăsând deschise porțile pe drum: Din ce își trage lutul lumii frământarea, de ce tributul frumuseții visătoare, de unde bucuria călătoare?”, la aceste întrebări răspunde în cartea sa scriitoarea Elena Petreșteanu.
Dacă i-ar pătrunde bucuria călătoare în mintea sa cosmică, agresivul de la metrou nu ar mai cere acoperirea frumuseții visătoare cu o banală mască de hârtie. Și ar găsi, poate chiar la stația Timpuri noi, cu peronul pe partea dreaptă, ”iubirea absolută ce înlăuntrul ei se împarte în El și Ea, în infinit și infinitate,… multiplicându-se via tempora în cele născute din dor, și pururi dăinuind la rădăcina lor… neuitată”. Nimic nu poate fi mai absolut de atât!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News