Data actualizării:
Data publicării:

Ce a găsit o femeie în congelatorul bunicii sale. "Era acolo din 1972!" (VIDEO)

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
O femeie a făcut descoperirea vieții ei atunci când își ajuta bunica să-și curețe frigiderul. Aceasta a dat peste o mulţime de alimente congelate de aproximativ 50 de ani. "Mai sunt bune de mâncat?" s-au întrebat cei mai mulţi care au văzut Tik Tok-urile femeii.

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au căutat să păstreze mâncarea cât mai mult timp, iar congelarea pare una din cele mai bune metode. De la carne până la fructe şi legume, gospodinele pun încă de pe la sfârşitul verii în lădiţele de congelator tot felul de pungi şi caserole pline cu zarzavat sau mezeluri care pot fi păstrate luni de zile şi consumate în siguranţă chiar şi după ce trece iarna.

Nellie Ancelet, o femeie din Iowa, Statele Unite ale Americii s-a hotărât într-o zi să-şi ajute bunica la treburile casnice şi s-a apucat să dezgheţe congelatorul, prilej cu care a început să sorteze tot ce a găsit acolo. Mare i-a fost mirarea când a găsit mâncare congelată încă din anul 1972.

@madamquasar

The Grand Opening!

♬ original sound

În timp ce scotea pachetele vechi din congelator, aceasta a găsit alimente puse la păstrat de bătrână de acum aproximativ 50 de ani. Practic, bunica avea în congelatorul ei mâncare din anii '70 şi nu doar de atunci! Prin intermediul unor clipuri video postate pe pagina sa de TikTok, americanca a arătat şi alte descoperiri făcute în congelator. Una dintre postări a devenit virală în toată lumea și a adunat mai bine de 4,6 milioane de vizualizări. Tânăra a scos mai multe cutii cu afine, zmeură, piersici, aspic de vită și gălbenușuri din 1983, 1984 sau 1999, potrivit clipurilor postate în online.

@madamquasar

Grandparents Freezer Discovery

♬ original sound

Cât timp pot fi congelate anumite alimente

Congelarea este o metodă bună de păstrare a alimentelor proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp. Durata pentru care puteți congela diverse alimente poate varia în funcție de tipul alimentului și de condițiile de congelare. Iată câteva sfaturi generale de la goodhousekeeping.com:

Carnea crudă: Carnea crudă poate fi congelată pentru o perioadă destul de lungă, în funcție de tipul de carne. De obicei, carnea roșie crudă poate fi păstrată în congelator timp de 2-12 luni, în timp ce carnea de pasăre crudă poate fi păstrată timp de 9-12 luni. Este important să împachetați carnea în mod corespunzător pentru a preveni pierderea calității.

Pește crud: Peștele crud poate fi păstrat în congelator timp de aproximativ 2-6 luni. La fel ca și în cazul cărnii, ambalarea corespunzătoare este esențială.

Legume și fructe: Legumele și fructele pot fi congelate pentru o perioadă de 8-12 luni, cu excepția celor care au un conținut ridicat de apă, cum ar fi pepenele și castraveții, care pot suferi modificări de textură la dezghețare.

Pâine și produse de patiserie: Pâinea și produsele de patiserie pot fi congelate timp de 2-3 luni, dar este important să le ambalați corespunzător pentru a preveni uscarea.

Resturi de mâncare gătită: Mâncarea gătită poate fi congelată pentru o perioadă de 2-6 luni. Asigurați-vă că răciți complet mâncarea înainte de a o pune în congelator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel