Ce a găsit Curtea de Conturi în Alba. Prejudicii de 1.769.000 lei
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
arhivă dcnews - foto
arhivă dcnews - foto
Curtea de Conturi a făcut misiuni de audit la unitățile administrativ-teritoriale din Alba. 

În urma controalelor, au fost identificate o serie de abateri de la disciplina financiară în utilizarea banului public, care au generat prejudicii în sumă de 1.769.000 lei, din care s-a recuperat operativ suma de 282.000 lei. 

Conform rezultatelor misiunii de audit, citate de Ziarul Unirea, în municipiul Alba Iulia au fost majorate nejustificat cheltuielile de personal la Primăria Alba Iulia cu suma de 2.000 lei, prin acceptarea la plată şi plata efectivă în perioada ianuarie – iulie 2019 a unor drepturi salariale acordate administratorului public peste nivelul maxim prevăzut de actele normative din domeniu.

Și la CJ Alba au fost descoperite nereguli: au fost majorate nejustificat cheltuielile de capital la Consiliul Județean Alba cu suma de 122.000 lei, prin acceptarea la plată şi decontarea efectivă a unor situaţii de lucrări supradimensionate, în care au fost înscrise articole de cheltuieli cu preţuri unitare la manoperă superioare altor articole de cheltuieli similare, la obiectivul de investiţii ”Reabilitare și refuncționalizare Muzeul Național al Unirii și Sala Unirii Albă Iulia”. În timpul misiunii de audit s-au calculat accesorii în valoare de 23.000 lei.

Mari probleme au fost depistate și-n comunele din Alba, unde au fost diminuate nejustificat veniturile Primăriei cu sume uriașe. Dacă în unele cazuri vorbim de sume de 40.000 - 50.000- 60.000 de lei, în comuna Avram Iancu suma s-ar ridica, pentru anul 2019, la 181.000 lei. 

Situația completă o regăsiți aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel