Ce a făcut Corlățean aproape cinci ore în sediul DNA: Primele declarații
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Fostul ministru al Afacerilor Externe, Titus Corlăţean a fost audiat, luni, la DNA, timp de aproape cinci ore. El a fost citat de procurori în calitate de martor, într-un dosar privind modul de desfăşurare a votului din Diaspora la alegerile prezidenţiale din 2014. 

La ieşirea din sediul DNA, Titus Corlăţean a spus că a dat o declaraţie în faţa procurorilor, însă a evitat să ofere detalii despre audiere. 

"Am făcut o declarație detaliată. Am dat toate detaliile care au fost solicitate. Am răspuns la întrebările procurorilor.

(...) Ceea ce am avut ca şi conduită, aproape un an de zile, necomentând public şi respectând regulile şi procedurile, câtă vreme este în curs o anchetă 'in rem', voi face şi de acum înainte, până la soluţia procurorilor. Daţi-mi voie să respect această regulă", a răspuns Titus Corlăţean la întrebările insistente ale jurnaliştilor, conform Agerpres.

[citeste si]

Iniţial, la sfârşitul lunii noiembrie 2014, Parchetul General a început urmărirea penală în acest dosar, ca urmare a conexării a şase dosare penale, după ce procurorii au primit mai multe plângeri privind modul de desfăşurare a votului din Diaspora la alegerile prezidenţiale. 

Faptele sesizate se referă la infracţiuni precum abuzul în serviciu, neglijenţa în serviciu şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale. 

De asemenea, sesizările erau îndreptate împotriva miniştrilor care, în opinia petiţionarilor, au avut atribuţii în organizarea alegerilor. 

Ulterior, dosarul a fost preluat de DNA, după ce procurorii au constatat că sunt susceptibile şi săvârşirea unor fapte de corupţie. 

După primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, Titus Corlăţean a demisionat din funcţia de ministru al Afacerilor Externe, ca urmare a problemelor apărute la votul din unele secţii organizate în străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel