CDU, odinioară conservatoare, cere mai mulți migranți în Germania: Altfel, nimic nu mai funcționează în această țară / Alte națiuni își sporesc forța de muncă prin politici pro-familie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Creştere-record a populaţiei în Germania, determinată de imigraţie/ Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Creştere-record a populaţiei în Germania, determinată de imigraţie/ Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Germania are nevoie de mai multă imigrație sau „nimic nu mai funcționează în această țară”, spune noul șef al organizației de tineret a CDU.

Guvernul de stânga al Germaniei este binecunoscut pentru politicile sale de deschidere a frontierelor, dar chiar și Junge Union (JU), aripa de tineret Uniunii Creștin Democrate (CDU), odinioară mișcare conservatoare, promovează acum în mod deschis mai multă imigrație pentru Germania. Țara a primit peste 1,2 milioane de imigranți în 2022.

Johannes Winkel, noul președinte al JU, nu numai că cere mai mulți imigranți, dar spune că nemții ar trebui să le „mulțumească” mai des.

„Dacă AfD (Alternativa pentru Germania) și-ar lua în serios propriile iluzii și și-ar imagina Germania fără oameni de origine imigrantă, chiar și (co-liderul AfD) Alexander Gauland și-ar da seama că nimic nu mai funcționează în această țară”, a spus Winkel pentru Der Spiegel.

„Suntem o țară de imigrație, avem nevoie de imigrație”, a spus el.

Potrivit lui Winkel, Germania „are nevoie de migrație permanentă pentru a face față schimbărilor demografice”. Aceasta, susţine el, este o realitate căreia CDU/CSU s-a chinuit de mult să-i facă faţă.

Până acum, organizația de tineret a CDU a fost sceptică cu privire la migrație, analiștii spunând că această nouă poziție reprezintă o schimbare radicală pentru organizație.

Winkel, în vârstă de 31 de ani, nu își limitează apelurile pentru mai mulți imigranți nici la muncitori calificați. Întrebat, liderul JU, care a preluat mandatul în noiembrie, a spus:

„Avem nevoie de amândouă. În general, ar trebui să mulțumim mai des oamenilor care vin în Germania și muncesc din greu aici pentru familia lor și țara noastră”, a spus el.

CITEȘTE ȘI     -    Germania vrea mai mulți migranți pentru a ocupa locurile de muncă vacante. Cu toate acestea, țara are 5,7 milioane de șomeri și angajați part time

Critici la adresa coaliției semaforului

Winkel, însă, a criticat legile privind imigrație promovate de coaliția semaforului, spunând: „Trebuie să avem și curajul să definim că scopul acestui aflux este piața muncii”.

Tânărul politician a mai remarcat că mulți dintre migranți care s-au îndreptat spre Germania au ajuns direct în sistemul social al țării și nu pe piața muncii.

Cu toate acestea, aripa de tineret a CDU este acum în mâinile unui lider care promovează imigrația în masă chiar într-un moment în care marea majoritate a germanilor resping imigrația în masă, potrivit unui nou sondaj. Acest lucru ar putea duce la o nouă deschidere a sondajelor pentru partidul AfD, care a crescut deja semnificativ în ultimul an. 

Fostul cancelar Angela Merkel a fost cea care a adus CDU într-o direcție radical diferită în această problemă. În anii 1990, partidul avea mai mult sau mai puțin aceeași poziție față de imigrație pe care o are AfD astăzi. Acum, partidul susține că imigrația trebuie gestionată mai bine, dar nu se opune în mod fundamental planurilor de a aduce sute de mii de noi migranți în fiecare an.

Alte națiuni, cum ar fi Japonia și Ungaria, încearcă să-și sporească forța de muncă și să inverseze declinul demografic prin politici pro-familie.

„În toată Europa, sunt din ce în ce mai puțini copii, iar răspunsul Occidentului la acest lucru este migrația”, a declarat premierul ungar Viktor Orbán în 2018. „Noi, ungurii, avem un alt mod de a gândi. În loc de cifre, vrem copii maghiari. Migrația pentru noi este capitulare.”, spunea liderul ungar în 2018, conform RMX.

CITEȘTE ȘI     -    Președintele Germaniei pune presiune pe Xi Jinping să își folosească influența asupra lui Putin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel