CCR: Parlament - ÎCCJ, decizie conflict. Roșca Stănescu: Vor avea de suferit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
judecatori
judecatori
Curtea Constituţională a decis că există conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a comentat decizia CCR.

Roșca Stănescu este de părere că odată cu decizia CCR care stabilește că există conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi ÎCCJ pe tema constituirii completurilor de 5 judecători, toate procesele din momentul intrării în vigoare a noii legi vor avea de suferit.

Este adevărat că decizia va începe să se aplice din momentul publicării motivării și la fel de adevărat este că, în principiu, deciziile CCR nu retroactivează, ci se aplică din momentul în care sunt date, numai că acum, decizia, atenție, se referea la o situație anterioară. Decizia restabilește dreptatea legiuitorului în raport cu ÎCCJ. Decizia stabilește că legiuitorul a avut dreptate, iar ÎCCJ ar fi avut obligația să aplice de îndată noua prevedere legală, ceea ce ÎCCJ nu a făcut.

În opinia mea, toate procesele din acel moment al intrării în vigoare a noii legi, legea nerespectată de ÎCCJ, aceste procese vor avea de suferit în sens pozitiv sau negativ, după caz., a afirmat Sorin Roșca Stănescu în cadrul jurnalului de știri de la ora 17.00, la România TV.

Vezi și: Completurile de 5, conflict juridic. Decizia CCR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel