CCR, decizie privind un articol din Statutul polițistului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Curtea Constituţională a decis marţi că un articol din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, care se referă la sancţionarea abaterilor disciplinare, este neconstituţional.

Curtea Constituţională, în cadrul controlului posterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis marţi excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 58 ind. 1 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului şi a constatat că acestea sunt neconstituţionale.

Art. 58 ind. 1 din Legea nr.360/2002 prevede următoarele: 'Pentru prevenirea săvârşirii de abateri disciplinare, persoana prevăzută la art. 59 alin.(2) poate dispune atenţionarea poliţistului. În acest caz, măsura se dispune în scris, are caracter administrativ-preventiv şi nu produce consecinţe asupra raportului de serviciu'.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi instanţelor de judecată care au sesizat Curtea Constituţională, respectiv Curţii de Apel Craiova - Secţia contencios administrativ şi fiscal şi Tribunalului Bacău - Secţia a II-a civilă şi de contencios administrativ şi fiscal, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel