CCIR. Transportul și conectivitatea, elemente esențiale în dezvoltarea afacerilor din statele membre ale OCEMN
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a participat, vineri, 27 noiembrie, la cea de-a 42-a reuniune a Consiliului Miniștrilor Afacerilor Externe al statelor membre ale Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), eveniment organizat, în format videoconferință, de cătrePreşedinţia-în-Exerciţiu a României la OCEMN.

La această reuniune, din partea CCIR a participat dl. Lazăr Comănescu, consilier al președintelui CCIR,  Mihai Daraban. „Pe parcursul acestui an, CCIR a organizat două evenimente importante, cu scopul de a informa și sprijini mai bine antreprenorii din țările OCEMN, în încercările acestora de a-și moderniza și eficientiza activitatea și, în cele din urmă, de a spori capacitatea operatorilor economici de a accesa piețele externe. Astfel, seminarul „Creșterea performanței companiilor din regiunea extinsă a Mării Negre”, precum și conferința online dedicată „Oportunităților economiei circulare pentru IMM-uri din regiunea Mării Negre, au pus accentul pe identificarea unor soluții viabile pentru antreprenorii din această zonă de a-și dezvolta și extinde afacerile pe termen lung” se arată în mesajul domnului Președinte al CCIR.

Totodată, a fost subliniatăimportanța transportului și conectivității pentru dezvoltarea parteneriatelor economice din zonă: “CCIR a lansat o inițiativă, în toamna anului 2020, cu scopul de a valorifica transportul maritim prin Canalul Suez al navelor cu Certificat de origine în regiunea extinsă a Mării Negre. Scopul este de a stabili prețuri preferențiale pentru navele de marfă din statele membre ale OCEMN care tranzitează  Canalul Suez, precum și de a face din regiunea Mării Negre și porturile sale o destinație mai atractivă pentru companiile de transport maritime”.

Evenimentul de astăzi încheie seria de reuniuni online organizate de Preşedinţia-în-Exerciţiu a României la OCEMN, fiind precedată de reuniunea Comitetului Înalților Funcționari ai OCEMN, desfășurată în data de 26 noiembrie 2020, unde a participat dl. Eduard Costin, Directorul Direcției de Relații Externe CCIR, care a prezentat succint realizările Președinției-în-Exercițiu a CCIR la Consiliul de Afaceri al OCEMN. Cu acest prilej, dl. director a informat cu privire la  organizarea celei de-a 62-a reuniune a Consiliului Director din cadrul Consiliului de Afaceri al OCEMN, în format digital, context în care  CCIR va preda președinția Consiliului de Afaceri al OCEMN către Camera de Comerț și Industrie a Tiranei.

Background:

Consiliul de Afaceri al Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră (CA OCEMN) a fost înființat la 30 august 1992 și a devenit operațional la 1 mai 1993. La sfârșitul lunii martie 1995, Camera de Comerț și Industrie a României, prin Președintele ei, a fost desemnată de către Ministerul Afacerilor Externe al României ca reprezentantă a comunității de afaceri din România în acest Consiliu, luând parte la activitatea acestuia.

Statele membre ale Consiliului de Afaceri sunt: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Serbia, Rusia, Turcia și Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel