CCIR se implică în lansarea Consiliului de Afaceri România-Tunisia
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Secretarul General al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Ovidiu Ioan Silaghi, a primit luni, 19 aprilie, vizita E. S. doamna Raja Jhinaoui Ep Ben Ali, ambasadorul Tunisiei în România. 

Întrevederea, solicitată de către Ambasada Tunisiei în România, a avut ca obiectiv discutarea modalităților de materializare a obiectivelor cuprinse în Acordul de Cooperare, semnat între CCIR și Uniunea Tunisiană a Industriei, Comerțului şi Artizanatului-UTICA, în cadrul Forumului de afaceri România-Tunisia, desfășurat în data de 11 aprilie 2019.

„Trebuie să identificăm din timp domeniile comune de interes ale comunităților de business din România și Tunisia, pentru că un obiectiv important al CCIR este acela de a încuraja mediul de afaceri românesc să se implice puternic în dezvoltarea relațiilor economice și comerciale cu statele non-comunitare, în vederea realizării exporturilor de produse cu valoare adăugată ridicată. În acest sens, salutăm inițiativa părții tunisiene de a organiza în comun, un Forum de afaceri bilateral și, totodată, de a crea un Consiliu de Afaceri România-Tunisia, în marja Acordului de Cooperare semnat în 2019. În plan bilateral, am identificat o serie de domenii prioritare de de cooperare economică, cum ar fi: sectorul energetic, sectorul agro-alimentar, textile, industria farmaceutică, tehnologie”, a declarat secretarul general al CCIR, Ovidiu Ioan Silaghi.

„Este evidentă necesitatea organizării unui Forum de Afaceri România-Tunisia, mai ales în această perioadă, în care economia globală a fost și continuă să fie puternic afectată de pandemie, și suntem încântați că CCIR sprijină total organizarea unui astfel de eveniment bilateral. Sperăm ca organizarea acestui forum, precum și lansarea Consiliului de Afaceri să fie organizate în  marja viitoarei Comisii Mixte Guvernamentală de Cooperare Economică, care se va desfășura în Tunisia. România este un important partener comercial pentru țara noastră, iar datele pe care le avem în prezent, referitoare la volumul schimburilor comerciale, indică un potențial mare de creștere”, a declarat ambasadorul Tunisiei în România, dna. Raja Jhinaoui Ep Ben Ali.

Peste 500 de companii tunisiene în România

Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale România-Tunisia era de 210 milioane de euro, la sfârșitul anului 2020. La nivelul lunii aprilie 2021, în România activau un număr de 598 de companii tunisiene, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 4,79 milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel