Data publicării:

CCIR. Masa rotundă de promovare a oportunităților de cooperare româno-americane la Camera de Comerț și Industrie Cluj 

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Economie
WhatsApp

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în cooperare cu Secția Comercială a Ambasadei SUA la București, a inițiat, în luna septembrie a.c., o suită de întâlniri regionale având drept scop discutarea oportunităților de cooperare româno-americane, sub egida Parteneriatului Strategic dintre cele două țări și a potențialelor oportunități de cooperare în domeniul comercial. 

Cea de-a doua masă rotundă din cadrul turneului menționat a fost organizată de Camera de Comerț și Industrie Cluj în data de 02.09.2021 și a beneficiat de participarea extraordinară  a Excelenței Sale, David Muniz, Chargé d’Affaires a.i. al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România. Alături de domnia sa au luat parte la eveniment Thomas Hanson, Atașat comercial, William O’Connor, Atașat pe probleme culturale și doamna Monica Eremia, Specialist în cadrul Secției Comerciale.

Masa rotundă a reunit reprezentații a 18 companii și organizații active în județul Cluj, interesate de dezvoltarea la nivel internațional și a avut drept scop identificarea unor acțiuni concrete privind consolidarea cooperării de afaceri cu parteneri americani și atragerea unor parteneriate în sectoare precum IT (software, soluții inteligente), tehnologie, consultanță și sănătate. 

Vezi și: CCIR: Portul Constanța, hub comercial pentru companiile sud-africane

În calitate de gazdă, Ștefan Dimitriu, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Cluj, a adresat un scurt cuvânt de bun venit oaspeților din delegația americană, mulțumind pentru prezență tuturor participanților la întâlnire.

Pe parcursul discuțiilor, Excelența Sa, David Muniz și-a manifestat interesul de a afla mai multe detalii despre companiile prezente și a oferit ocazia fiecărui participant să vorbească despre activitatea pe care o desfășoară și provocările pe care le întâmpină. Au fost evidențiate aspecte care pot fi îmbunătățite, astfel încât companiile să își poată continua dezvoltarea, atât pe plan intern, cât și internațional. În acest context, s-a accentuat importanța existenței unui cadru legislativ predictibil, a unui sistem de educație adaptat nevoilor mediului de afaceri și importanța oportunităților de dezvoltare antreprenorială pe modelul unor instituții de învățământ superior din SUA.

Thomas Hanson, Atașatul Comercial al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România și-a manifestat, la rândul său, disponibilitatea de a oferi sprijin pentru dezvoltarea afacerilor prin intermediul activității Ambasadei, facilitând atragerea de parteneriate bilaterale de investiții româno-americane, precum și crearea unor colaborări în sectorul formării profesionale. 


Background

Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale România-Statele Unite ale Americii însuma aproape două miliarde de euro, la sfârșitul anului trecut și aproape un miliard de euro la sfârșitul lunii martie 2021. La nivelul lunii iunie 2021, în România activau un număr de 8075 companii americane, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 1,22 miliarde de  euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel