Cazurile de COVID din Olt s-au dublat. DSP Olt, recomandări pentru școli și spitale
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
DSP Olt a făcut recomandări după ce în județul Olt cazurile de COVID s-au dublat.

Numărul cazurilor confirmate de infecţie cu SARS-CoV-2 aproape s-a dublat în perioada 11 - 17 septembrie faţă de săptămâna anterioară, în numărul de cazuri raportate în 24 de ore indică faptul ritmul de creştere a infectărilor s-a accentuat, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, conform Agerpres.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Olt, au fost confirmate 72 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, iar în perioada 11 - 17 septembrie au fost confirmate 282 de cazuri de infecţie cu virusul menţionat, potrivit sursei citate.

Tendinţa de creştere a numărului de persoane infectate în judeţul Olt s-a observat încă din prima săptămână a lunii septembrie, în perioada 1 - 10 septembrie fiind confirmate 151 de cazuri, după ce în luna august au fost confirmate 167 de cazuri.

De la începutul anului au fost confirmate în judeţul Olt 2.030 de cazuri de infectare cu SARS-CoV.2, iar 22 dintre bolnavi au decedat.

În contextul creşterii cazurilor de COVID-19, DSP Olt a recomandat şcolilor reducerea fluxurilor de intrare a elevilor prin folosirea mai multor căi de acces, respectarea măsurilor de igienă a mâinilor, verificarea permanentă a grupurilor sanitare astfel încât să se asigure elevilor condiţiile pentru spălarea şi dezinfectarea mâinilor.

Vezi și: Masca nu va fi obligatorie. Alexandru Rafila, despre restricțiile COVID

În ce priveşte unităţile sanitare, DSP Olt a informat că personalul trebuie să poarte echipament de protecţie adecvat când face screeningul pacienţilor la triaj, iar pacienţilor cu simptome de gripă sau COVID-19 li se recomandă purtarea măştilor de protecţie.

Totodată, DSP recomandă limitarea deplasării pacienţilor în spital şi limitarea numărului de vizitatori la bolnavi, vizitatorii urmând să fie înregistraţi şi să poarte măşti de protecţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel