Cazul Visarion Alexa. ”A făcut și lucruri bune”. Chirieac: Ar trebui să fie un semnal pentru noi toți
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Sursă foto: Facebook (Visarion Alexa)
Sursă foto: Facebook (Visarion Alexa)
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre cazul duhovnicului Visarion Alexa, aflat în mijlocul unui scandal. 

În discuția despre problemele care s-au ivit în viața spirituală din România, analistul politic Bogdan Chirieac a delimitat acuzațiile aduse duhovnicului Visarion Alexa de implicațiile Bisericii Ortodoxe Române și cele ale Patriarhului Daniel. 

”Cred că ultimul lucru pe care ar trebui să îl facem ar fi să îl amestecăm pe patriarh în povestea asta. Nu patriarhul a fost înregistrat acolo pe tehnică cu lucrurile alea. Cred că Patriarhul are mulți oameni alături de domnia sa și cred că Visarion Alexa, care în cazul vaccinului avea mare dreptate, că poate omul ăsta a făcut și lucruri bune în viață”, a argumentat Bogdan Chirieac. 

”Am înțeles chiar că a făcut, o să vedem din declarațiile enoriașilor săi”, a completat jurnalistul Victor Ciutacu.

”Am înțeles că a făcut foarte multe lucruri bune, dar nu despre asta vorbim acum, ci despre un lucru rău”, a punctat Chirieac. 

”O singură greșeală se așteaptă. O singură greșeală dacă faci se șterge cam tot”, a intervenit Ciutacu. 

”Nu este vorba numai despre greșeala lui, este vorba că în societatea românească. Ar trebui să luăm mult mai în serios acest obicei de hărțuire al femeilor. În societățile occidentale, mai deschise, mai avansate, de multă vreme se are mare grijă cu această chestiune, cu hărțuirea femeilor la locul de muncă”, a spus Chirieac. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a exclus din discuție cazurile extreme din mișcarea #metoo, care au născut la un moment dat adevărate dezbateri despre relevanța actelor de hărțuire în timp, dar a argumentat că ”situația asta cu preotul Visarion Alexa cred că ar trebui să fie un semnal pentru noi toți, în așa fel încât și femeile, și bărbații să nu fie hărțuiți sexual la locul de muncă, în transportul în comun, în spații publice, în spații private. Cred că este un lucru important ăsta. Mai departe s-a spus tot ce era de spus, dar e mai grav că domnul Visarion Alexa e îmbrăcat în haină preoțească. Nu amesteci toată tagma preoțească și biserica în chestiunea asta.”

Greșelile celor pe care îi vedem asemenea unor modele

”Dacă un preot ortodox este prins beat la volan, explodează Facebook, explodează presa. Dacă fac pocăiții sau alții fac o chestie de genul ăsta, totul rămâne așa și nimeni nu are nicio treabă”, a intervenit Călin Guia.

”Vai de mine, sunt scandaluri uriașe, la Vatican, în biserica anglicană, în biserica protestantă, peste tot”, a cotrazis Chirieac. 

”Eu vorbesc de România”, a spus Guia. 

”Majoritatea sunt ortodocși în România. Nu cred că cineva e dispus sau e pus aici să hărțuiască Biserica Ortodoxă. E vorba de greșeala unui om”, a continuat Chirieac. 

”Înalt Preasfințitul Teodosie circula cu 200 de kilometri pe oră pe autostradă, toată lumea depășește viteza, dar cu Preasfințitul s-a făcut un circ”, a mai spus Guia. 

”Preasfințitul este un exemplu pentru foarte multă lume și nu e normal ca Preasfințitul să meargă cu 200 de kilometri la oră pe autostradă”, a punctat Chirieac la România TV. 

Cazul Visarion Alexa

Amintim că preotul Visarion Alexa a fost plasat sub control judiciar, sâmbătă, de Judecătoria Sectorului 6 în dosarul în care este acuzat de agresiune sexuală. Judecătorul de drepturi şi libertăţi a respins solicitarea procurorilor de arestare preventivă a acestuia.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei transmis, sâmbătă, în data de 17 august, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 20 Poliţie au fost sesizaţi, prin plângere, de către o femeie, despre faptul că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, ar fi agresat-o sexual.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel