Cazul primarului MORT reales în Deveselu, în atenția presei străine. Ce scriu publicații cunoscute din Europa și SUA
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Cazul primarului mort de Covid-19 și reales în funcție la alegerile locale, a făcut înconjurul lumii. Mai multe publicații cunoscute au scris despre această întâmplare.

Mai multe publicații cunoscute din Europa și SUA au scris despre cazul primarului mort din Deveselu care a fost reales în funcție, relatează Bihon.ro

Cititorii Reuters au putut vedea următorul titlu: "Sătenii români au ales un primar mort la o diferenţă mare". Le Parisien a prezentat acest caz ca fiind "povestea zilei". 

„Poveste zilei ne vine din micul sat Deveselu, din România: primarul Ion Aliman a fost reales triumfător, la două săptămâni după…moartea sa din cauza coronavirusului”, a fost titlul folosit de "Le Parisien". 

Cotidianul elvețian „24 heures” și ABC News, sunt alte publicații care au scris despre cazul inedit din țara noastră. CCN a scris în special despre evenimentul petrecut la mormântul primarului reales. 

„Un videoclip difuzat pe reţelele de socializare a arătat zeci de săteni care vizitează mormântul lui Ion Aliman, pentru a aprinde lumânări după încheierea votului”, au scris jurnaliștii CNN.

Evenimentul a amuzat și publicul din Canada unde CBC a relatat evenimentul. Totodată, situația a stârnit un val de reacții pe rețelele de socializare, oamenii fiind surprinși de o astfel de întâmplare.

VEZI ȘI: Primar MORT, REALES în funcție la locale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel