Cazul Piersic. Medicul Adrian Marinescu: Vorbim de un stafilococ. Dacă ne-am testa și noi l-am găsi, inclusiv pe piele
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
Dr. Adrian Marinescu, recomandări pentru perioada virozelor. "În viitorul apropiat nu vom avea probleme legate de COVID" / Foto: Facebook Adrian Marinescu
Dr. Adrian Marinescu, recomandări pentru perioada virozelor. "În viitorul apropiat nu vom avea probleme legate de COVID" / Foto: Facebook Adrian Marinescu
Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului "Matei Balş", a explicat la Antena 3 CNN care este starea de sănătate a lui Florin Piersic.

”În mod clar este stabil, iar când spun că este stabil, mă refer că nu este la terapie intensivă. Nu a fost din primul moment, nu este o situație medicală care să-i pună viața în pericol în acest moment, cred că este important lucrul acesta. Este totuși un pacient vulnerabil prin vârstă, bolile asociate și acest lucru nu se află în raport cu această infecție, aceasta se întâmpla și dacă ar fi avut o pneumonie sau o viroză, în mod clar el trebuia supravegheat extrem de atent, așa cum se întâmplă acum. 

S-a făcut o confuzie despre bacteria stafilococ pe care ar fi luat-o Florin Piersic din spital. Este total neadevărat. Vorbim de un stafilococ, din toate datele pe care le avem, care este absolut sensibil, și-a păstrat sensibilitatea la antibiotice, ceea ce înseamnă că este o bacterie pe care o avem toți, inclusiv pe piele. Dacă ne-am testa și noi l-am găsi. Nu trebuie să existe o legătură între acest stafilococ și o infecție severă care să aibă legătură cu vreun spital.” 

Actorul Florin Piersic se află internat la Institutul "Matei Balş". Starea de sănătate a acestuia ar fi în prezent una stabilă. Precizăm că el fusese internat la Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca, după ce duminică a suferit o intervenţie de extragere a sondelor unui stimulator cardiac pe care îl avea.

Un avion SMURD l-a transferat pe marele actor Florin Piersic, marți seara, la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" din Capitală. Acesta se afla, dinainte de sărbătorile Pascale, la Institutul Inimii ”Dr. Niculae Stăncioiu” Cluj-Napoca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel