Data actualizării:
Data publicării:

Cazul Horodniceanu. Diana Tache: "A luat-o" de la poliţişti la jumate. Doar l-au corectat din punct de vedere gramatical. Treaba lor era să îl amendeze

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac, Diana Tache și Mugur Ciuvică au dezbătut cazul lui Daniel Horodniceanu, vicepreședintele CSM.

Daniel Horodniceanu, fost procuror şef DIICOT şi actual vicepreşedinte CSM, a fost înregistrat în timp ce ar fi încercat să intimideze doi agenţi de poliţie care l-au oprit în trafic folosindu-se de greutatea funcţiei ocupate.

Bogdan Chirieac, Diana Tache și Mugur Ciuvică au dezbătut situația, în emisiunea Miercurea Neagră de la DCNews TV.

Diana Tache: Vicepreşedintele CSM, domnul Horodniceanu, s-a făcut de râs în fața magistraţilor pe care îi conduce şi îi coordonează, dar şi a celor care totuşi aveau aşteptări de la domnia sa.

Mugur Ciuvică:  Înainte să se facă de râs în faţa cui aţi zis dumneavoastră, domnul Horodniceanu s-a făcut de râs în faţa celor doi poliţişti de la ţară, că el a avut o dezbatere cu doi poliţişti de la ţară şi a şi-a luat-o de la poliţişti.

Diana Tache: A luat-o de la poliţişti la jumate, pentru că doar l-au corectat din punct de vedere gramatical, pentru că nu au aplicat legea nici poliţiştii.

Mugur Ciuvică: Eu mă refeream la dezbatere, atât, dar în rest... da.

Diana Tache: Poliţiştii nu sunt acolo să dezbată. Sunt acolo să aplice legea. Treaba poliţiştilor nu era să îi dea un avertisment că a depăşit cu nu ştiu cât viteza. Treaba lor era să îl amendeze pe domnul Horodniceanu, că avertisment, domnule Ciuvică, luăm când traversăm prin locuri nepermise, eventual cred că şi atunci luăm amendă, este posibil şi puşcărie.

Mugur Ciuvică: Da, acum este chestia de circulație. Nu aveau cum să îl amendeze pentru viteză, pentru că nu aveau radar.

Diana Tache: Dar eu vreau altceva să vă spun. Discuția era despre domnul Horodniceanu şi despre faptul că, astăzi, şi timp de încă cinci ani de acum înainte, este cel care conduce, care prezidează şedinţele de apărare a reputaţiei magistraţilor. Reputaţie! Horodniceanu, cu reputaţia domniei sale, stabileşte dacă un magistrat care se plânge la CSM are nevoie să îi fie apărată reputaţia profesională. Aprobă sau nu aprobă.

Adică, dincolo de partea de legalitate a lucrurilor, care este discutabilă din toate unghiurile... Singurii care, astăzi, sunt în anchetă sunt cei doi poliţişti. Râde lumea! IPJ Iaşi face mare anchetă, controlul intern îi cercetează pe poliţiştii respectivi. Ori, întrebarea mea este: autoritatea statului.... cum facem noi cu ea? Cum facem noi cu ea, pentru că, iată, cine ţine de autoritatea statului?

Bogdan Chirieac: Şi cum a apărut înregistrarea în spaţiul public este o altă întrebare. Avem GDPR şi, dacă era poliţist, înregistrarea trebuia să se dea la "miliţie", la procuratură, nu în spaţiul public.

Diana Tache: Şi dacă a dat-o la miliţie şi la procuratură? Eu sunt absolut convinsă că cei doi poliţişti nu sunt cei care au dat imaginile mai departe şi că ei au raportat, conform procedurilor, către superiori, superiori de pe telefoanele, calculatoarele cărora s-au trimis înregistrările. Dar nu despre asta este vorba.

Intră în contrast cu secretomania totală, modul ermetic în care a fost adus Cristian Rizea în ţară. Nicio vorbă, nicio poză, nimic. Versus toate celelalte lucruri care, iată, fac deliciul spaţiului public, de câteva zile. Tot spre autoritatea statului mă îndrept şi întreb: de ce acolo e nevoie de secret şi de ce aici e nevoie de propagandă?

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel