Data publicării:

Cazul crimei de la Padina. Ipoteza avocatei Ramona Tatarici / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @freepik
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @freepik
Avocata Ramona Tatarici a fost invitată la emisiunea „Culisele Justiției", de pe DC News și DC News TV, unde a vorbit despre cazul crimei de la Padina. 

În cadrul emisiunii moderate de Laura Duță, avocata Ramona Tatarici a explicat ce s-ar putea ascunde în spatele furiei necontrolate a celor care au comis crima de la Padina. 

„Au apărut imaginile șocante cu crima de la Padina, în acel hotel de lux. S-a văzut cum a fost ucis acel bărbat de către cei trei frați. Odioasă crimă! De unde vine această violență, această furie interioară?”, a întrebat Laura Duță.

„Am văzut imaginile. La un moment dat era o zăpăceala totală în care toată lumea încearcă să aplaneze, alții să accentueze acea stare conflictuală care se născuse.

Nu reușesc să-și controleze aceste ieșiri și porniri. Cred că au fost atât de multe cauze în care s-a arătat că e posibil să simtă și o protecție a mediului juridic, în sensul că nu li se întâmplă nimic. Poate au o siguranță în sensul acesta. Se poate face și altfel. Cumva, au deja această siguranță.

Acolo a fost vorba de instinctul de frate, fiecare a vrut să-și salveze fratele. Nu cred că au gândit-o și sunt atât de multe situații care degenerează foarte mult de la nimic.”, a spus avocata. 

 

Violența în rândul tinerilor 

„Se întâmplă această violență feroce. Dai cu cuțitul, vezi că este la pământ, dar tu în continuare vrei să te duci la el, nefiind un caz patologic, ci un conflict spontan. Este o furie care a apărut în sânul societății noastre și, din păcate, e ca un flagel printre tineri.

Avem copilul de clasa a 9-a care a dat cu un spray și au ajuns foarte mulți colegi de-ai săi la spital. S-a făcut dosar penal sub o măsură de control judiciar. Un copil a făcut asta pentru că s-a certat cu un coleg.

Avem cazul tânărului care și-a înjunghiat profesoara. Înțeleg că este un elev foarte bun. Avem copii care vin și se bat la școală, copii foarte mici care se droghează. Mai e și nebunia de a pune pe rețelele de socializare că se bat, că se umilesc.”, a spus Laura Duță.

„Vedem violența din unitățile de învățământ. Au vârste foarte fragede. Acolo nu mai discutăm ca în cazul fraților. Copiii nu conștientizează urmările acestor fapte, nu realizează și urmările juridice a ceea ce fac și pun totul pe seama acestei hărțuiri. Sunt mai multe hotărâri judecătorești, acolo unde s-a putut dispune tragerea la răspundere penală a celor care exercită bullying-ul în unitățile de învățământ, în care le-au încadrat ca pe amenințare, șantaj, hărțuire.

Au ajuns inclusiv la o lipsire de libertate și există o decizie recentă a tribunalului în sensul acesta pentru că din acest teribilism, din a-și bate joc de colegul care e mai slab de înger, ei au impresia că sunt altfel. Problemele trebuie rezolvate din educația pe care o primesc, din educația pe care o primesc acasă și în unitățile de învățământ, să înțeleagă că există niște urmări.", a spus avocata Ramona Tatarici la emisiunea „Culisele Justiției", de pe DC News și DC News TV. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel