Data publicării:
Cazul Caracal pus în contextul traficului de minori. Ce au descoperit jurnaliștii BBC
Cazul de la Caracal a intrat în atenția jurnaliștilor britanici, aceștia punându-l în contextul traficului de persoane.
O anchetă a jurnaliștilor BBC despre traficul de persoane în România a adus în atenția presei internaționale un caz ale căror controverse sunt departe de a se fi terminat: cazul crimelor de la Caracal.
O familie din România sărbătorește reîntoarcerea fiicei lor acasă, după trei ani în care Andreea a fost folosită de traficanții ei drept bun de schimb contra unei sume de bani. Pentru a le păstra intimitatea, numele membrilor familiei au fost schimbate.
”Eram doar un copil, aveam 12 ani. Eram doar o sclavă pentru ei, făceam orice îmi spuneau să fac. Era nevoie de bani, iar singura opțiune era să mă prostituez”, a spus Andreea.
Și-au salvat copilul din mâinile traficanților
Părinții victimei au știut mereu cine le-a luat fiica, dar spun că poliția nu a vrut să coopereze. La reîntoarcerea ei au contribuit și părinții, mama acesteia evocând amintiri dureroase, despre momentul în care a regăsit-o drogată în portbagajul unei mașini. Mama a aranjat un așa zis schimb de stupefiante, pentru a-și putea recupera fiica.
”La poliție îmi spuneau că nu au ce să facă, că nu au personal să o caute. Mergeam, ieșeam în oraș și o căutam cu mașina. (...) A deschis portbagajul, a tras-o jos. Ea era drogată, nu putea să stea nici în picioare”, a spus mama Andreei.
Citește articolul pe aceeași temă: Anchetă BBC. Copii români trimiși la prostituție în Marea Britanie
Cazul Caracal, un nume generic oferit pentru drama unei familii
Despre cazul Alexandrei Măceșanu nu se poate spune același lucru, familia ei nu a avut șansa de a o revedea, asemenea familiei Andreei. În documentarul jurnaliștilor britanici, este inclus și unul dintre apelurile pe care Alexandra le-a făcut la 112.
Printre greșelile care i-au frapat pe britanici se numără și faptul că apelul Alexandrei nu a fost geolocalizat, iar primele măsuri de la locul sechestrării ar fi fost luate după 24 de ore, timp în care victima a fost ucisă.
”Au luat-o ca pe o glumă. Dacă o luau în serios de prima dată eu cred că astăzi era aici cu noi”, au spus părinții Alexandrei Măceșanu, Ioan și Tudorița.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News