Cazanciuc: Astăzi, când sărbătorim Ziua Internațională a Păcii, Putin a anunțat mobilizare parțială în Rusia, chemând la arme 300.000 de rezerviști
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Cazanciuc: Astăzi, când sărbătorim Ziua Internațională a Păcii, Putin a anunțat mobilizare parțială în Rusia, chemând la arme 300.000 de rezerviști - Foto Agerpres
Cazanciuc: Astăzi, când sărbătorim Ziua Internațională a Păcii, Putin a anunțat mobilizare parțială în Rusia, chemând la arme 300.000 de rezerviști - Foto Agerpres
Senatorul PSD Robert Cazanciuc a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Păcii, în contextul anunțului făcut de Vladimir Putin, care vrea o mobilizare militară parţială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor 'operaţiunii militare speciale' în Ucraina.

'Astăzi, când sărbătorim Ziua Internațională a Păcii, Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială în Rusia, chemând la arme 300.000 de rezerviști. Se pare că și în această parte a lumii am uitat să prețuim pacea. Suntem datori să reamintim tuturor că lucrurile mărețe ale omenirii s-au realizat pe timp de pace, iar calea războiului nu a adus nimic bun, niciodată!', a scris Robert Cazanciuc, pe pagina sa de Facebook.

Ce a anunțat Putin miercuri

Vladimir Putin a anunţat miercuri o mobilizare militară parţială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor 'operaţiunii militare speciale' în Ucraina, în cursul unui discurs televizat către naţiune, potrivit TASS, Reuters şi AFP.

Putin a declarat că a semnat un decret privind mobilizarea parţială începând de miercuri a rezerviştilor pentru 'operaţiunea militară specială' în Ucraina, ale cărei obiective nu s-au schimbat, a asigurat el. În discursul său televizat, anunţat iniţial pentru marţi seara, dar care fusese amânat din motive neprecizate, preşedintele rus a afirmat că obiectivul său este 'eliberarea' Donbasului, zonă minieră din estul Ucrainei compusă din regiunile Doneţk şi Lugansk şi că majoritatea populaţiei din această zonă nu doreşte să revină la ceea ce el a numit 'sub jugul' Ucrainei.

Pe un ton marţial, Vladimir Putin a spus că sprijină referendumurile de anexare care vor fi organizate în teritoriile ucrainene ocupate de Rusia, spunând că este de 'datoria lui morală' să-i protejeze pe locuitorii de aici de 'neonaziştii' aflaţi la putere la Kiev. Preşedintele rus a afirmat că ţara sa nu face decât să răspundă agresiunii Occidentului, care, potrivit lui, supune Moscova unui 'şantaj nuclear'.

Citește și - Chirieac, după discursul lui Putin: Un lucru foarte rău. Războiul din Ucraina intră într-o nouă fază. Sunt 3 idei principale, dincolo de această propagandă

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat discursul ținut miercuri dimineață de președintele rus, Vladimir Putin.

”Este un lucru foarte rău pe care trebuie să îl vedem cu toții. Războiul din Ucraina intră într-o nouă fază. Nici pomeneală să se încheie, după gravele insuccese militare pe care le-a avut Putin în Ucraina. El face același lucru ca Iosif Vissarionovici St#lin. Va arunca sute de mii, milioane de soldați ruși, pe teritoriul Ucrainei, prost înarmați, prost echipați, prost instruiți, dar mulți. Cu puști și bombe vor rade totul în fața lor, militar sau civil! În tot discursul a insuflat rușilor ideea că țara sa se luptă cu NATO și cu Occidentul, nu cu Ucraina, însă nu a luat deloc în calcul că el, Putin, a invadat Ucraina, nu Ucraina a invadat Rusia.  Pentru a-și mobiliza oamenii a spus că Occidentul se pregătește să intre pe teritoriul Rusiei, că ”maica Rusia” este amenințată. Este absurd!

Sunt 3 idei principale, dincolo de această propagandă a lui Putin:

1.Va organiza referendumuri, chipurile pentru a salva populația rusă din Ucraina.

2. Mobilizare parțială. Nu știm cât de parțială, dar asta poate înseamnă sute de mii, poate 1 milion de militari în plus în Ucraina. Este o masă uriașă de oameni care poate provoca o catastrofă umanitară ce nu s-a mai văzut de la Al Doilea Război Mondial.

3. Economia Rusiei trece la modul de război. Asta înseamnă că dacă până acum produceau automobile... de acum va face tancuri. Este exact ca în Al Doilea Război Mondial, tot ce înseamnă industrie rusească va fi aservită de acum efortului de război. Deci, nici pomeneală de războaiele moderne cu care ne-am mai obișnuit în Irak și Afganistan, în care prețul untului nu a scăzut la bursă nici cu 0.001 cent atunci când SUA au intervenit în Irak sau Afganistan. De acum, untul merge pe front, carnea merge pe front în Rusia! Totul merge pe front! Nu doar tancul se face la fabrica Lada, ci toate sculele! Unde se producea îngrășământ chimic, de acum se vor face bombe! Asta înseamnă trecerea industriei de pace la efortul de război! Intrăm într-o fază totală, e care pe care!”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la România TV. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel