Caz șocant: o fetiță a fost aspirată de conducta de evacuare a unei piscine
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Strandul_20Iosia_4
Strandul_20Iosia_4

Caz incredibil la  ștrandul  Ioşia din Oradea. O fetiţă de şapte ani a murit, după ce a fost aspirată de conducta de evacuare a apei dintr-o piscina. Ea a fost dusă imediat la spital, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva.

Potrivit unor surse medicale, fetiţa se afla într-unul din bazinele ştrandului, care era plin cu apă, iar la un moment dat a fost trasă la fund, prin forţa apei.  Copilul a fost scos pe marginea bazinului de către oamenii aflaţi la bazin.

Şeful echipajului SMURD care a intervenit în acest caz, dr. Adriana Bălan, a declarat că fetiţa, care s-ar fi aflat la ştrand împreună cu mama sa, a fost găsită în stop cardio-respirator.

Potrivit şefului Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic Judeţean, cazul fetiţei nu este singular în ştrandurile din Oradea şi din Băile Felix, aflate în apropiere. Acest  evenimente  sunt cauzate de faptul că gurile de evacuare a apei din bazine nu sunt bine protejate.

"Din câte îmi amintesc, în ultimii cinci ani este al treilea caz de absorbţie în sorbul de evacuare. Traumatismele în asemenea cazuri sunt foarte puternice. Practic, fetiţa nu a decedat pentru că s-a înecat, ci, cel mai probabil, din cauza traumatismelor suferite. Puterea de aspirare este foarte mare. Nu înţeleg cum ştrandurile pot funcţiona astfel, din moment ce există sisteme de protecţie speciale”, a precizat medicul.

Citeşte şi:

Parchetul Oradea a deschis dosar privind moartea fetiţei de la ştrand

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel