Caz șocant: O lentilă de contact a rămas 28 de ani în ochiul unei femei
Data publicării:
Autor: Steluța Indrei
WhatsApp
Chirurgii au scos o lentilă de contact care rămăsese 28 de ani sub pleoapa unei femei, scrie British Medical Journal Case Reports. 

În 1990, o adolescentă de 14 ani a suferit un traumatism ocular în urma unei lovituri cu un fluturaș de badminton. A crezut atunci că și-a pierdut lentila de contact. Numai că lentila nu era pierdută. Ea a rămas prinsă sub pleoapa stângă, ducând la formarea unui chist abia 28 de ani mai târziu. 

Anul acesta, femeia a mers la oftalmolog pentru că pleoapa a început să i se umfle în ultimele 6 luni. Medicul a decis că trebuie să facă un RMN. Investigația scoate la iveală un chist, care apoi este extirpat chirurgical. 

După operație, chirurgul descoperă cu stupoare că în interiorul chistului se afla o lentilă de contact aproape distrusă și foarte fragilă. 

Mama pacientei și-a amintit atunci incidentul din timpul partidei de badminton petrecut în urmă cu 28 de ani. După acel moment, tânăra nu a mai purtat niciodată lentile de contact.

Medicii nu își pot explica de ce lentila de contact, un corp străin, nu a dus la declanșarea unei reacții inflamatorii mai devreme și de ce un chist a avut nevoie de atât de mult timp pentru a se forma. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel