Caz intoxicare Timişoara. Ecaterina Andronescu: Nici cei care folosesc substanţele nu ştiu ce conţin
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ecaterina Andronescu a reacţionat după tragedia de la Timişoara, unde doi copii şi un adult şi-au pierdut viaţa după ce s-au intoxicat. Fostul ministru al Educaţiei, profesor de chimie la bază, a spus că există posibilitatea ca angajaţii firmei de deratizare să nu fi ştiut cât de nocive sunt substanţele folosite. 

"Fără îndoială că sunt substanţe toxice, nu există rezerve din acest punct de vedere. Mai mult decât atât, cipermitrina rezistă cam 80 de zile, atât durează toxicitatea ei. Ca urmare, cei care au procedat la deratizarea de acolo ar fi trebuit să comunice cu populaţia şi să îi avertizeze. Sunt toxice pentru toată lumea, dar mai ales pentru copii, care sunt mai sensibili.

Ştiţi care este drama? Eu cred că cei care dau substanţa la faţa locului, nici ei nu ştiu prea bine ce folosesc. Ar trebui să fie instruiţi şi să spună şi oamenilor. Aceste substanţe sunt foarte toxice. Ei purtau mască, foarte bine, dar trebuiau să îi anunţe şi pe oameni să se protejeze", a declarat Ecaterina Andronescu la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel