CAZ DRAMATIC în Belarus: Lideră a opoziției răpită în plină stradă
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Un nou caz al abuzurilor din Belarus cutremură Europa. Lideră răpită în plină stradă.

Mai multe persoane au răpit-o azi pe o lideră a protestatarilor, Maria Kolesnikova, în centrul Belarusului. 

Aliaţi Mariei Kolesnikova au spus că aceasta nu răspunde la telefon și sunt verificate toate pistele privind răpirea ei. Kolesnikova este membră a Consiliului de Coordonare al opoziţiei, împotriva căruia autorităţile din Belarus au deschis atacuri în justiţie.

Au început să apară mai multe mărturii de la locul răpirii

Unul dintre martorii oculari prezenți la răpire a declarat pentru presa de știri din Belarus că a văzut niște bărbați mascați luându-i telefonul mobil și împingându-o într-un microbuz luni dimineață. Poliția din Minsk nu a venit încă cu precizări privind ancheta.

Kolesnikova este ultima dintre cele trei femei care s-au unit împotriva liderului autoritar de la Minsk, Aleksander Lukashenko. Celelalte două, Veronika Tsepkalo și  Svetlana Tikhanovskaya (candidata la președinție) au părăsit țara la scurt timp după vot. De altfel, Maria Kolesnikova a declarat la finalul lunii trecute pentru BBC Rusia că: "Sunt singura dintre noi trei care este încă aici".

Arestarea liderei este cauzată de protestele de duminică

Arestarea Mariei Kolesnikova vine ca urmare a demonstrațiilor uriașe desfășurate duminică în capitala bielorusă, martori oculari afirmând că poliția a început să facă arestări imediat după finalizarea mitingului. De altfel, înregistrările video de duminică arată bărbați îmbrăcați în civil care băteau protestatari pașnici, conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel