Câțiva dintre cei aproape 1.000 de americani cărora li s-a interzis intrarea în Rusia sunt morți
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Câțiva dintre cei 963 de americani cărora li s-a interzis pe viață să intre în Rusia nu ar fi putut oricum să facă această călătorie, pentru că sunt deja morți.

John McCain, fost candidat republican la președinția SUA și senator cu o vechime îndelungată, democratul Harry Reid, care a fost liderul majorității în Senat între 2007 și 2015, și Orrin Hatch, care, cu cei 42 de ani de activitate în această cameră, a devenit cel mai longeviv senator republican din istorie, se află pe noua listă de indezirabili a guvernului rus.

McCain a murit în august 2018, la vârsta de 81 de ani, Reid a murit în decembrie anul trecut, la 82 de ani, iar Hatch a murit pe 23 aprilie, la 88 de ani, conform The Guardian.

Rusia a anunțat, sâmbătă, că interzice intrarea în țară a 963 de americani, printre care președintele american Joe Biden, secretarul de stat Antony Blinken și șeful CIA, William Burns. Luna trecută, Ministerul rus de Externe le-a interzis lui Boris Johnson, Liz Truss, Ben Wallace și altor zece membri ai guvernului britanic să intre în țară. În aprilie, ministerul a declarat că decizia a fost luată „având în vedere acțiunea ostilă fără precedent a guvernului britanic”.

Zelenski vrea lansatoare multiple de rachete. Ar putea schimba jocurile împotriva Rusiei în Donbas

Președintele Volodimir Zelenski a declarat, sâmbătă, că mai multe lansatoare de rachete ar putea schimba jocurile împotriva Rusiei în Donbas.

„Facem apel la toate țările să furnizeze sisteme MLRS, datorită cărora Ucraina va putea să ia inițiativa și să-și elibereze teritoriul”, a spus el, potrivit The Kyiv Independent. Volodimir Zelenski a lansat apelul la o conferință de presă comună cu premierul portughez António Costa, la Kiev.

De asemenea, președintele Ucrainei a adăugat că „acest gen de întâlniri sunt deja un rezultat pozitiv”, exprimându-și din nou speranța pentru „o decizie pozitivă privind furnizarea de lansatoare de rachete”.

Totodată, Volodimir Zelenski a spus că „nu trebuie să ne fie frică” și „trebuie să ne unim”.

„Uniunea este exact ceea ce se teme Rusia. Se teme de o uniune puternică, se teme că Uniunea Europeană și Statele Unite acționează ca un singur organism. Acest lucru este foarte important pentru noi. Avem nevoie de ajutor substanțial”, a mai spus președintele Volodimir Zelenski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel