Urmărește emisiunea live
Câți români au cont bancar. Lege prin care se dorește obligativitatea de a avea card
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Fotografie de la Anna Shvets: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/macbook-card-de-credit-plata-financiar-4482896/
Fotografie de la Anna Shvets: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/macbook-card-de-credit-plata-financiar-4482896/
Mulți români preferă cash-ul.

Adina Călin, director produse și servicii la CEC Bank, a spus că patru din zece români nu au cont bancar. Astfel, suntem pe ultimele locuri în Europa la  nivel de incluziune financiară. 

Adina Călin a amintit că există „în momentul de față este în discuție o lege, la nivelul Parlamentului, pentru a exista obligativitatea de a avea un cont cu servicii de bază, adică un cont cu card, fără comisioane, astfel încât fiecare dintre cetățenii României să-și poată deschidă acest cont. Această lege a existat și înainte, acum doar aduce niște modificări. Acum există un pachet cu servicii de bază care este destinat persoanelor vulnerabile, care au venituri în jur de 700 lei. Nu există niciun fel de comision, însă nu există nici obligativitatea deschiderii unui cont. Asta ar aduce legea nouă”. Declarațiile au fost făcute în cadrul podcastului realizat de Mihai Morar.

VEZI ȘI: Câți români au depozite bancare de peste 100.000 euro - https://www.dcnews.ro/cati-romani-au-depozite-bancare-de-peste-100-000-euro_915366.html

CITEȘTE ȘI: Deși românii nu își mai permit credite, prețurile la apartamente explodează și din cauza lui Nicușor Dan. Cât a ajuns să coste un apartament aproape de Drumul Taberei - https://www.dcnews.ro/desi-romanii-nu-isi-mai-permit-credite-preturile-la-apartamente-explodeaza-cat-a-ajuns-sa-coste-un-apartament-cu-trei-camere-in-drumul-taberei_915339.html

Un nou proiect de lege propus spre adoptare în Camera Deputaților are ca scop reducerea operațiunilor cu numerar în cadrul companiilor. Acest lucru se va realiza prin implementarea unor reglementări specifice, cum ar fi interzicerea plății salariilor în numerar și impunerea unei modalități de plată fără numerar comercianților.

În cazul plății salariilor, proiectul de lege nu specifică exact modul în care acestea vor fi efectuate, menționând doar că trebuie să se utilizeze o metodă fără numerar. În principiu, aceasta ar însemna plata prin intermediul băncilor.

În prezent, angajatorii pot plăti salariile fie prin virament în conturile bancare ale salariaților, fie prin numerar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel