Câți medici infectați cu noul coronavirus sunt la Spitalul Militar - OFICIAL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa: Agerpres
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa: Agerpres
Reprezentanții de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central " Dr. Carol Davila" au spus câți medici au noul coronavirus.

UPDATE: Conform noilor informații, sunt 16 cadre medicale cu Coronavirus, cărora testul pentru COVID-19 le-a ieșit pozitiv, dar și 5 în cazul cărora situația e incertă și trebuie repetate testele. 


”În concordanță cu prevederile Regulamentului General privind Protecția Datelor cu Caracter Personal (GDPR), putem confirma că, la acest moment, la nivelul unității noastre, au fost diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 7 cadre medicale, testarea acestora a respectat metodologia națională, fiind personal medical simptomatic. S-a efectuat ancheta epidemiologică și s-au identificat contacții apropiați, aceștia fiind, la rândul lor, testați și autoizolați, fără evidențe, la acest moment, de transmitere secundară a infecției în rândul personalului medical”, au transmit oficialii de la Spitalul Militar București.

”Spațiile unde au fost diagnosticate aceste personane au urmat procedurile stricte de dezinfecție și igenizare, conform standardelor internaționale în acest domeniu.


În acest context, dorim să accentuăm faptul că, nu există niciun risc de răspândire a infecției virale în rândul personalului medical și între pacienți și personalul medical, cazurile identificate fiind unele izolate, la care nu s-a identificat link-ul epidemiologic, mai ales în contextul transmiterii comunitare a virusului, așa cum este la acest moment.


Vă asigurăm, și pe această cale, că principala noastră misiune este aceea de a acorda un serviciu medical performant, în condiții de maximă siguranță și confort, pentru toți pacienții noștri, indiferent de sistemul acestora de asigurare, iar acest lucru nu se poate realiza fără un corp medical profesionist și apt din punct de vedere al sănătății, atât fizic, cât și mental”, au mai transmit oficialii de la Spitalul Militar București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel