Câți bani primesc pe hectar fermierii afectați de secetă
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 24 aug 2020, 20:26
WhatsApp
Guvernul alocă fonduri de urgență pentru a-i ajuta pe agricultori. Iată cât oferă pe hectar. 

Guvernul a aprobat, luni, o schemă de ajutor de stat pentru fermierii afectați se secetă, valoarea totală a sprijinului fiind de 850 de milioane de lei, pentru aproximativ 34.400 de fermieri, scrie Mediafax. 

Ordonanța pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru despăgubirea fermierilor afectați de secetă a fost aprobată, luni, în ședința de Guvern.

Schema de ajutor 

„Vorbim de o schemă de ajutor de stat cu un buget de 850 de milioane de lei pentru un număr de aproximativ 34.400 de fermieri și o suprafață afectată de aproximativ 1,16 milioane de hectare. Valoarea maximă a sprijinului acordat în cadrul acestei scheme de ajutor de stat poate să ajungă până la 925 de lei pe hectar pentru suprafețele afectate de secetă”, a spus, luni seara, Ionel Dancă, șeful Cancelariei primului ministru.

Potrivit acestuia, imediat după publicarea Ordonanței de Urgență în Monitorul Oficial, fermierii vor putea depune cererile pentru finanțarea pierderilor în termen de 10 zile, iar în cursul lunii septembrie ar urma să fie făcute plățile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?